Biurowiec w Laval – światło i cień (strona 4) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biurowiec w Laval – światło i cień

 

Czas czytania: ~ min


Biurowiec w Laval – to dzieło pracowni Périphériques Marin + Trottin Architectes. Projektowi przyświecała idea, by stworzyć miejsce pracy nie tylko funkcjonalne i ergonomiczne, ale i maksymalnie przyjazne – po prostu takie, w którym użytkownicy czuliby się dobrze. Jak to się udało?

 

Biurowiec w Laval miał być maksymalnie przyjazny użytkownikom. Jego wnętrze podzielono na niewielkie pokoje, pomiędzy którymi przewidziano mnóstwo przestrzeni wspólnych. Architekci wyszli z założenia, że integracja i kooperacja pracowników są ważniejsze niż indywidualne tkwienie przy biurku. Stąd patio, taras na dachu, otwarta klatka schodowa – miejsca doskonale nadające się do spotkań.

Tagi

Hot


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nagroda Architektoniczna Województwa Wielkopolskiego - wyniki konkursu architektonicznego
Nagroda Architektoniczna Województwa Wielkopolskiego - wyniki konkursu architektonicznego

Nagroda Architektoniczna Województwa Wielkopolskiego NAWW jest wspólnym przedsięwzięciem Poznańskie ...

Webinarium Dorken: Podwyższona energooszczędność dachu dzięki wykorzystaniu termomembran Maxx Plus
Webinarium Dorken: Podwyższona energooszczędność dachu dzięki wykorzystaniu termomembran Maxx Plus

Zapraszamy na webinarium firmy Dorken, które poświęcone będzie membranie dachowej Delta Maxx Plus. ...

Circle Wood: niezwykły dom od Mobius Architekci
Circle Wood: niezwykły dom od Mobius Architekci

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego Circle Wood od Mobius Architekci powstał dla miłośnik ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera