Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Piwnica na wino z miejscem do degustacji

 

Czas czytania: ~1 min


Długotrwałe przechowywanie wina w niewłaściwych warunkach wywiera na nie negatywny wpływ, nawet na to z wysokim potencjałem starzenia. Dlatego zaprojektowanie wnętrza do przechowywania i degustacji wina to nie lada wyzwanie. Podjęła je Aleksandra Grzonka z pracowni architektonicznej Cechownia.

 

aPDo9C5G4QzDF5RVjh6hOPZ6pomQY6cyo1txWujYCHpa5v5IgbVrJgiBt3wT_dsc2683-sjpg.jpg

Długotrwałe przechowywanie wina w niewłaściwych warunkach wywiera na nie negatywny wpływ, nawet na to z wysokim potencjałem starzenia. Dlatego zaprojektowanie wnętrza do przechowywania i degustacji wina to nie lada wyzwanie. Podjęła je Aleksandra Grzonka z pracowni architektonicznej Cechownia.

bre2C4BiLx600jRxOBp4pmNnV6V0SZANmAFlWgVr6opzjd5UqXrzlUOojJ1Q_dsc2708-sjpg.jpg

W centralnym miejscu, tuż przy wejściu umieszczono stół. Duży, ciężki mebel jest elementem symbolicznym i nawiązuje do tradycji biesiadowania przy stole po przeprowadzonym winobraniu. W głębi piwnicy znajduje się niewielki bar, który skrywa miejsce do przechowywania szkła oraz zlewozmywak.

 

Zobacz piwnice na wino


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Architektura Wnętrz, Wnętrza

Trzy nowe stacje metra w Warszawie
Trzy nowe stacje metra w Warszawie

Od 4 kwietnia 2020 roku warszawskie metro jest dłuższe o 3,4 km i o trzy stacje: Płocka, Młynów i Ks ...

Webinarium H+H: System Budowy H+H w świecie BIM
Webinarium H+H: System Budowy H+H w świecie BIM

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Stiebel Eltron: Gruntowe pompy ciepła dla budownictwa jednorodzinnego
Webinarium Stiebel Eltron: Gruntowe pompy ciepła dla budownictwa jednorodzinnego

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, firm inżynierskich (instalacyjnych) projektantów ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera