Wnętrze restauracji YUZU w Bałtyku
Data dodania: 03.01.2018 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 03.01.2018 Czas czytania: ~ 1 min
Hanna Włodarczyk zaprojektowała wnętrze japońsko-peruwiańskiej restauracji YUZU, która mieści się w budynku Bałtyk w Poznaniu. Minimalistyczne i surowe smaki Japonii oraz peruwiańska wyrazistość i zdecydowane aromaty są odzwierciedlone w wystroju wnętrza.
Yuzu serwuje m.in. ryby tylko z ekologicznych połowów, które lądują na talerzach gości maksymalnie w 36 godzin. W jaki sposób smaki z talerzy i dwie tak skrajne i odległe temperamentami kultury wpłynęły na wygląd wnętrza wnętrza restauracji?
Znajdziemy tu nie tylko beton, ale także plecione z giętkiego, egzotycznego drewna meble, drewniany, surowy blat czy tropikalne, tworzone z ciemnego drewna lampy.
Zobacz restaurację YUZU
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Zakończyła się budowa kompleksu mieszkaniowego Sienkiewicza Résidence we Wrocławiu. Położony w pobli ...
Zapraszamy na wersję online naszej cyklicznej konferencji pt. Zielona i błękitna infrastruktura w a ...
Plac Centralny w Warszawie to nie tylko nowa przestrzeń publiczna – to opowieść o historii, funkcjon ...
Barbie i HEWI – dwie marki, kt...
Współczesne pojmowanie luksusu...
Czyste okna stanowią wizytówkę...
Szklane powierzchnie w kuchni...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz