Wnętrze restauracji YUZU w Bałtyku
Data dodania: 03.01.2018 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 03.01.2018 Czas czytania: ~ 1 min
Hanna Włodarczyk zaprojektowała wnętrze japońsko-peruwiańskiej restauracji YUZU, która mieści się w budynku Bałtyk w Poznaniu. Minimalistyczne i surowe smaki Japonii oraz peruwiańska wyrazistość i zdecydowane aromaty są odzwierciedlone w wystroju wnętrza.
Yuzu serwuje m.in. ryby tylko z ekologicznych połowów, które lądują na talerzach gości maksymalnie w 36 godzin. W jaki sposób smaki z talerzy i dwie tak skrajne i odległe temperamentami kultury wpłynęły na wygląd wnętrza wnętrza restauracji?
Znajdziemy tu nie tylko beton, ale także plecione z giętkiego, egzotycznego drewna meble, drewniany, surowy blat czy tropikalne, tworzone z ciemnego drewna lampy.
Zobacz restaurację YUZU
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Nowy budynek Wielkopolskiego Centrum Onkologii w Poznaniu autorstwa pracowni WXCA i Archimed jest po ...
W rozstrzygniętej niedawno 5. edycji Nagrody Architektonicznej Województwa Wielkopolskiego NAWW hala ...
Zmiana hałasu w dźwięk to jeden z ważniejszych aspektów pracy architektów podczas procesu projektowa ...
Dobry sen to nie luksus, lecz...
Z końcem każdego roku rozpoczy...
Wybór krzeseł do salonu to nie...
Sofy przeznaczone do dużych po...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz