Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Konkurs na projekt adaptacji historycznych piwnic magazynowych Wzgórza Abrahama w Pułtusku wraz z renowacją amfiteatru 04.06.18

 

Czas czytania: ~1 min


Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie architektonicznym na opracowanie koncepcji architektonicznej adaptacji historycznych piwnic magazynowych i korytarzy położonych wewnątrz Wzgórza Abrahama w Pułtusku wraz z renowacją amfiteatru.

 

Zamawiający

Gmina Pułtusk,

ul. Rynek  41,

06-100   Pułtusk,

 

Przedmiot konkursu

Przedmiotem konkursu jest opracowanie autorskiej koncepcji architektonicznej adaptacji historycznych piwnic magazynowych i korytarzy położonych wewnątrz Wzgórza Abrahama w Pułtusku wraz z adaptacją oraz renowacją amfiteatru.

 

Kryteria oceny

1. Oryginalność i spójność koncepcji architektonicznej - 20

2.Walory artystyczne: Jakość artystyczna przestrzeni oraz relcja z otoczeniem - 20

3. Funkcjonalność rozwiązań komunikacyjnych - 20

4. Atrakcyjność elementów architektonicznych i małej architektury - 20

5. Możliwości realizacyjne proponowanych rozwiązań - 20

 

Terminy

Zgłaszanie pytań dotyczących treści Regulaminu - do 29 maja 2018 roku.

Składanie wniosków o dopuszczenie do udziału w konkursie - do 4 czerwca 2018 roku, do godziny 16:00.

Zakończenie kwalifikacji uczestników konkursu - do 11 czerwca 2018 roku.

Zaproszenie uczestników do składania prac konkursowych - 15 czerwca 2018 roku.

Składanie prac konkursowych - do 28 września 2018 roku, do godziny 16:00.

Rozstrzygnięcie konkursu - do 19 października 2018 roku.

Ogłoszenie wyników konkursu - 24 października 2018 roku.

 

Nagrody

I nagroda - 20 000 zł oraz zaproszenie autora lub autorów nagrodzonej pracy konkursowej do negocjacji, tj. udziału w postępowaniu prowadzonym w trybie z wolnej ręki

II nagroda - 10 000 zł

Wyróżnienie - 3 250 zł

 

Strona konkursu

Podepnij swój artykuł

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Konkursy Architektoniczne

Bryły od mieszkania
Bryły od mieszkania

Maćków Pracownia Projektowa realizuje kolejny projekt we Wrocławiu, zakończyła właśnie budowę pierws ...

Dom jak azyl
Dom jak azyl

Projekt domu, który zaplanowano jako schronienie dla dzieci pozostających w pieczy zastępczej powsta ...

Kameralny budynek biurowy
Kameralny budynek biurowy

Budynek usługowo-biurowy projektu pracowni ArchiSTYL stanął przy ulicy Jana Brzechwy w miejscowości ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Konkursy
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera