Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


WhiteOne w Warszawie

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni The Space zaprojektowali wnętrze warszawskiej restauracji WhiteOne, która swoim wystrojem i menu nie przypomina innych tego typu miejsc. Wystrój utrzymany jest w industrialnym stylu przełamanym drewnianymi elementami.

 

7iUVykYM1pVesyQ5kkcijjQdftXsMKLhESCn37wtGGD64GPCRH1GChmPWC15_03-mgl5484jpg.jpg

W projekcie restauracji wykorzystano wiele nowatorskich pomysłów. Architekci w nawiązaniu do historii miejsca, postanowili wykorzystać drewno, które pochodzi z bali przedwojennej kamiennicy. Budynek ze względu na stan techniczny musiał być odratowany i udało się odzyskać właśnie drewno. To co przy tym projekcie jest ciekawe to fakt, że postawiono na naturalne materiały. Kamień i drewno zdecydowanie króluje w WhiteOne.

Zjawj2lzvs3HuXTxMmF4fyeojnk48YIAzI5JvB1EjbWYrq0t49QOlQCv2tY6_00-mgl5480jpg.jpg

Uwagę od wejścia zwracają lampy. To również autorski pomysł The Space. Drewniane gałęzie i żarówki. Proste, ale robi wrażenie. Dokładnie o to chodziło w tym projekcie. Materiały, które były wykorzystane do wykończenia a zostały w jakiś niewielkich ilościach – zyskały swoje drugie przeznaczenie.

 

Zobacz aranżację wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza, Restauracja

Dom asymetryczny od INOSTUDIO architekci
Dom asymetryczny od INOSTUDIO architekci

„Naszym zadaniem było zaprojektowanie nowoczesnego, energooszczędnego domu, pełnego naturalnego świa ...

Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja
Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja

6 lutego 2020 o godz.17:30 podczas Forum Designu&Architektury (IGLICA, pawilon nr 11) organizowanego ...

Modułowe miasto przyszłości
Modułowe miasto przyszłości

Zobaczcie projekt architektoniczny, stworzony przez pracownię EFFEKT Architects i laboratorium desig ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera