Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowojorskie wnętrze cukierni od Ggrupy

 

Czas czytania: ~1 min


Ulice Nowego Jorku, które słyną z najlepszych kawiarni i restauracji stały się inspiracją do powstania wnętrza cukierni Franke, zlokalizowanej w centrum Warszawy, przy ulicy Polnej. Właścicielka chciała, aby nowojorski duch pojawił się nie tylko w serwowanych specjałach, ale także w wystroju. Architekci z biura Ggrupa stanęli na wysokości zadania.

 

cukiernia w Warszawie, Ggrupa

Przytulne wnętrze projektu biura Ggrupa

Architekci z pracowni Ggrupa stanęli przed zadaniem połączenia wyrazistego i odważnego stylu z przytulną, domową atmosferą. Jak im się to udało? To proste. Bawiąc się formą i kolorem. Wnętrze cukierni zostało wypełnione pastelowymi kolorami oraz przyjemnym drewnem. Dokładając do tego ostre, zgeometryzowane formy przestrzenne powstała prawdziwa nowojorska mieszanka.

cukiernia w Warszawie, Ggrupa

Lokal ma zaledwie 35 m2, a mimo wszystko znalazło się miejsce na strefę baru oraz strefę dla gości. W strefie baru znajduje się wykonana na specjalne zamówienie zabudowa o charakterystycznych pionowych podziałach, a także drewniana konstrukcja, na której umieszczone zostało charakterystyczne logo marki.

 

Zobacz aranżację wnętrza cukierni w Warszawie jaką zaproponowali architekci z pracowni Ggrupa. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz aranżację wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza

Triple House – potrójny dom
Triple House – potrójny dom

Pracownia KUMSTUDIO Łukasz Skorek dla prywatnego klienta stworzyła projekt architektoniczny domu jed ...

Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja
Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja

6 lutego 2020 o godz.17:30 podczas Forum Designu&Architektury (IGLICA, pawilon nr 11) organizowanego ...

Modułowe miasto przyszłości
Modułowe miasto przyszłości

Zobaczcie projekt architektoniczny, stworzony przez pracownię EFFEKT Architects i laboratorium desig ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera