Siłownia na poddaszu - aranżacja wnętrza publicznego wg Pracowni Projektowania Wnętrz Kożuch Kwasek - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Siłownia na poddaszu - aranżacja wnętrza publicznego

 

Czas czytania: ~1 min


Aranżując wnętrze czy to publiczne czy prywatne architekci często muszą się dostosować do warunków jakie w nim panują - narzucony układ czy ograniczona przestrzeń. Podobnie było w przypadku nowopowstałej siłowni w centrum Jaworzna, która mieści się na poddaszu, w budynku niedaleko rynku. Aranżacja takiego typu wnętrza publicznego została powierzona Pracowni Projektowania Wnętrz Kożuch Kwasek. Architekci musieli stworzyć funkcjonalną przestrzeń do ćwiczeń, nadając jej jednocześnie ekskluzywnego charakteru.

 

wnętrze publiczne, siłownia w Jaworznie,  Pracownia Projektowania Wnętrz Kożuch Kwasek

Klasyczne kolory wnętrza

Projektanci postawili na prosty i nowoczesny design. Całość utrzymana jest w czarno-białej konwencji. Przestrzeń siłowni kształtuje dwuspadowy dach budynku zaś okna połaciowe nadają mu ciekawego charakteru. Dołóżmy do tego podział posadzki, który wydziela strefy otwartego pomieszczenia siłowni i otrzymamy obraz przestrzeni dobrze zaadaptowanej, a przez to ciekawej i niecodziennej jeśli chodzi o jej przeznaczenie.

wnętrze publiczne, siłownia w Jaworznie,  Pracownia Projektowania Wnętrz Kożuch Kwasek

Na poddasze, gdzie mieści się siłownia, prowadzą schody, dzięki którym znajdujemy się w strefie poczekalni, wyposażonej w wygodne fotele i stolik. Idąc dalej trafiamy do właściwej części przeznaczonej do ćwiczeń. Wnętrze to wyraźnie zaznaczone jest podziałem posadzki – poprowadzona od wejścia ze schodów jasna podłoga silnie kontrastuje z ciemną, miękką matą przystosowaną do ćwiczeń.

 

Zobacz jak architekci z Pracowni Projektowania Wnętrz Kożuch Kwasek zaadoptowali poddasze na siłownię. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza

Projekt modernizacji budynku dla dobra mieszkańców
Projekt modernizacji budynku dla dobra mieszkańców

Trwa XXIV edycja ogólnopolskiego konkursu Modernizacja Roku & Budowa XXI w., którego celem, jak pisz ...

Centrum przesiadkowe Żory – prezentacja online
Centrum przesiadkowe Żory – prezentacja online

Laureatem tegorocznego Plebiscytu Polska Architektura XXL 2019 w kategorii kubatura/obiekty publiczn ...

Pracownia Analog z nagrodą Architizer A+Awards
Pracownia Analog z nagrodą Architizer A+Awards

Międzynarodowy konkurs Architizer A+Awards miał w tym roku swoją ósmą edycję. Jego organizatorzy szc ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera