Metamorfoza wnętrza przedwojennej willi w Krasnymstawie od Inni Design - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Metamorfoza wnętrza przedwojennej willi w Krasnymstawie

 

Czas czytania: ~1 min


Agnieszka Bronka-Pawlicka z pracowni Inni Design przedstawiła swój pomysł na aranżację przestrzeni historycznego obiektu, jakim jest przedwojenna willa w Krasnymstawie.

 

Inni Design, metamorfoza wnętrza, przedwojenne wnętrze, projekt wnętrza

Aranżacją wnętrza nawiązująca do historii budynku

W pierwszej kolejności renowacja objęła parter dwupoziomowego budynku. Projektowane wnętrze mierzy ponad 100 m2, z której blisko 86 m2 stanowi stara tkanka architektoniczna, niecałe 20 m2 jest zaś dobudowaną, późniejszą częścią budynku. Architektka miała za zadanie zaprojektować współczesne wnętrze przy jednoczesnym odkryciu starych murów części budynku. Wybór padł na ściany w holu wejściowym. Tam też pojawiła się interesująca forma siedziska o tapicerowanym oparciu sięgającym wysokości sufitu.

Inni Design, metamorfoza wnętrza, przedwojenne wnętrze, projekt wnętrza

Strefa dzienna, na którą składają się salon, jadalnia i kuchnia są najważniejszą częścią projektu wnętrza. Granice między nimi zacierają się tworząc owtartą przestrzeń. Ponadto wnętrze wypełnione zostało kamieniem, który zdobi m.in. obudowę kominka oraz jasnym drewnem. Beże, szarości i biel zostały uzupełnione kolorowymi akcentami opraw oświetleniowych.

 

Zobacz projekt metamorfozy wnętrza, który jest dziełem pracowni Inni Design. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz metamorfozę wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Aranżacja Wnętrza, Architektura Wnętrz, Projekt Wnętrza, Wnętrza Prywatne

Projekt modernizacji budynku dla dobra mieszkańców
Projekt modernizacji budynku dla dobra mieszkańców

Trwa XXIV edycja ogólnopolskiego konkursu Modernizacja Roku & Budowa XXI w., którego celem, jak pisz ...

Centrum przesiadkowe Żory – prezentacja online
Centrum przesiadkowe Żory – prezentacja online

Laureatem tegorocznego Plebiscytu Polska Architektura XXL 2019 w kategorii kubatura/obiekty publiczn ...

Pracownia Analog z nagrodą Architizer A+Awards
Pracownia Analog z nagrodą Architizer A+Awards

Międzynarodowy konkurs Architizer A+Awards miał w tym roku swoją ósmą edycję. Jego organizatorzy szc ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera