Antybakteryjne posadzki Flowfresh dla przemysłu spożywczego
Data dodania: 27.02.2020 Czas czytania: ~ 2 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 27.02.2020 Czas czytania: ~ 2 min
Jednym z najnowocześniejszych zakładów drobiarskich w województwie warmińsko-mazurskim jest Zakład Drobiarski Lech Drób w Zalewie, zajmujący powierzchnię ok. 25 000 m kw. Na powierzchni 6 500 m kw. wykonano w nim antybakteryjne posadzki poliuretanowo-cementowe Flowfresh, w technologii i z materiałów dostarczonych przez Flowcrete Polska.
Firma Lech Drób z siedzibą w Zalewie zajmuje się ubojem kur i kurczaków. Dzienny ubój w zakładzie, który zatrudnia 500 pracowników, wynosi 300 000 kg. Wszystkie hodowle drobiu, które stanowią zaplecze surowcowe firmy, znajdują się pod ścisłym nadzorem weterynaryjnym, a wiele z nich ma wdrożony system jakościowy HACCP. Wyprodukowany w zakładzie towar jest dostarczany do punktów sprzedaży, sieci sklepów oraz hurtowni firmowych w całej Polsce.
W zakładzie Lech Drób zastosowano specjalistyczne, antybakteryjne posadzki Flowfresh SR o grubości 5 mm, w kolorze czerwonym, z przeciwpoślizgową powierzchnią. Posadzki z tej grupy powstają na bazie żywic poliuretanowych oraz specjalnie dobranych kruszyw i cementów. Zawierają innowacyjny dodatek Polygiene® na bazie jonów srebra, który redukuje ilość drobnoustrojów na powierzchni posadzki nawet o 99%. Antybakteryjne oddziaływanie posadzek Flowfresh zostało przebadane i potwierdzone zgodnie ze standardem ISO 22196, otrzymały one także uznawany na całym świecie certyfikat organizacji HACCP International.
Antybakteryjne posadzki Flowfresh są przeznaczone do stosowania w przemyśle spożywczym, m.in. w zakładach mięsnych, w warunkach mokrych. Posadzki z tej grupy są odporne termicznie oraz trwałe i wytrzymałe w warunkach dużych obciążeń mechanicznych, m.in. intensywnego ruchu pieszego oraz ruchu wózków widłowych. Ze względu na dużą odporność chemiczną sprawdzają się w ubojniach, ponieważ skutecznie chronią podłoże przed działaniem detergentów i substancji organicznych, takich jak krew czy tłuszcze. Warstwa piasku kwarcowego nadaje im właściwości przeciwpoślizgowe.
„W naszym zakładzie zastosowaliśmy szereg nowoczesnych rozwiązań, m.in. linie produkcyjne i urządzenia pochodzące od renomowanych europejskich i polskich dostawców. Najwyższa jakość wyposażenia ma dla nas kluczowe znaczenie, dlatego zdecydowaliśmy się na wykonanie specjalistycznych, bezspoinowych posadzek Flowfresh, które posiadają certyfikat organizacji HACCP International i spełniają najwyższe światowe standardy stosowane przy produkcji żywności,”– powiedziała Małgorzata Segin, Dyrektor Zakładu Lech Drób w Zalewie.
Posadzki żywiczne w Zakładzie Drobiarskim Lech Drób w Zalewie wykonała firma „MTeam” – Usługi Tomasz Matusiak z Łodzi, autoryzowany wykonawca Flowcrete.
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Pracownia Architecthor - Krzysztof Hajduczenia kilka lat temu zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie a ...
Weź udział w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2024 i oddaj swój głos na najlepszą realizację arch ...
Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranż ...
Nowoczesne budownictwo przemys...
Betonowe elementy dostarczają...
We Wrocławiu przy al. Architek...
Ekologiczne nawierzchnie z pow...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz