Cukiernia Olsza w Warszawie wyposażona w antybakteryjne posadzki Flowfresh
Data dodania: 28.07.2020 Czas czytania: ~ 2 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 28.07.2020 Czas czytania: ~ 2 min
W zakładzie produkcyjnym Cukierni Olsza, znajdującym się w Kolonii Lesznowola, na powierzchni 2 600 m kw., wykonano antybakteryjne, poliuretanowo-cementowe posadzki Flowfresh dostarczone przez firmę Flowcrete Polska.
Cukiernia Olsza to rodzinna firma, która przygotowuje wypieki w oparciu o domowe, tradycyjne receptury, z naturalnych składników najwyższej jakości. Jest to jedna z największych warszawskich cukierni, która stale współpracuje z kilkuset sklepami, firmami cateringowymi i restauracjami. W swoim nowoczesnym zakładzie w Kolonii Lesznowola inwestor zastosował specjalistyczne posadzki dla przemysłu spożywczego – Flowfresh SR o grubości 9 mm, w kolorze szarym, z antybakteryjnym dodatkiem Polygiene®.
Posadzki w zakładzie cukierniczym muszą sprostać wymagającym warunkom użytkowania, m.in. związanym ze znacznym zapyleniem ich powierzchni surowcami lub drobinami produktów, dlatego powinny mieć dużą odporność na ścieranie, a przy tym być łatwe do zmywania i utrzymania w czystości przy zachowaniu odpowiedniej antypoślizgowości. Ponadto muszą być odporne na intensywny ruch wózków transportowych oraz wysokie temperatury panujące w strefach pieców wypiekających wyroby cukiernicze. Dodatkowo kółka wózków przekazują wysoką temperaturę bezpośrednio na posadzkę. Ze względu na przewidywane obciążenia w zakładzie Cukierni Olsza wykonano bezspoinową posadzkę Flowfresh SR, która jest wytrzymała mechanicznie i chemicznie, a przy tym odporna termicznie.
„Wybierając posadzkę do naszego zakładu produkcyjnego bazowaliśmy na naszym wieloletnim doświadczeniu, dlatego zwracaliśmy szczególną uwagę na jej funkcjonalność i odporność na codzienne obciążenia użytkowe. Zależało nam także na wysokim profilu higienicznym, stąd decyzja o zastosowaniu wytrzymałej posadzki poliuretanowo-cementowej o właściwościach antybakteryjnych,” – powiedział Jarosław Olbrysz, właściciel Cukierni Olsza.
Posadzka Flowfresh SRpowstaje na bazie żywicy poliuretanowej oraz kruszywa i cementu, a przy tym ma przeciwpoślizgową powierzchnię. Zawiera innowacyjny,oparty na jonach srebra, dodatek Polygiene®, który redukuje ilość bakterii i drobnoustrojów na powierzchni posadzki nawet o 99,9%. Potwierdzeniem, że posadzki Flowfresh spełniają najwyższe światowe standardy higieny w produkcji żywności, jest certyfikat organizacji HACCP International.
Posadzki żywiczne Flowfresh w Cukierni Olsza w Kolonii Lesznowola pod Warszawąwykonała firma „MTeam” – Usługi Tomasz Matusiak z Łodzi, autoryzowany wykonawca Flowcrete.
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Kolumbijskie biuro ALH Taller de Arquitectura lubi chować swoje dzieła za tropikalną zielenią. W hot ...
Weź udział w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2024 i oddaj swój głos na najlepszą realizację arch ...
Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranż ...
Nowoczesne budownictwo przemys...
Betonowe elementy dostarczają...
We Wrocławiu przy al. Architek...
Ekologiczne nawierzchnie z pow...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz