Cukiernia Olsza w Warszawie wyposażona w antybakteryjne posadzki Flowfresh
Data dodania: 28.07.2020 Czas czytania: ~2 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 28.07.2020 Czas czytania: ~2 min
W zakładzie produkcyjnym Cukierni Olsza, znajdującym się w Kolonii Lesznowola, na powierzchni 2 600 m kw., wykonano antybakteryjne, poliuretanowo-cementowe posadzki Flowfresh dostarczone przez firmę Flowcrete Polska.
Cukiernia Olsza to rodzinna firma, która przygotowuje wypieki w oparciu o domowe, tradycyjne receptury, z naturalnych składników najwyższej jakości. Jest to jedna z największych warszawskich cukierni, która stale współpracuje z kilkuset sklepami, firmami cateringowymi i restauracjami. W swoim nowoczesnym zakładzie w Kolonii Lesznowola inwestor zastosował specjalistyczne posadzki dla przemysłu spożywczego – Flowfresh SR o grubości 9 mm, w kolorze szarym, z antybakteryjnym dodatkiem Polygiene®.
Posadzki w zakładzie cukierniczym muszą sprostać wymagającym warunkom użytkowania, m.in. związanym ze znacznym zapyleniem ich powierzchni surowcami lub drobinami produktów, dlatego powinny mieć dużą odporność na ścieranie, a przy tym być łatwe do zmywania i utrzymania w czystości przy zachowaniu odpowiedniej antypoślizgowości. Ponadto muszą być odporne na intensywny ruch wózków transportowych oraz wysokie temperatury panujące w strefach pieców wypiekających wyroby cukiernicze. Dodatkowo kółka wózków przekazują wysoką temperaturę bezpośrednio na posadzkę. Ze względu na przewidywane obciążenia w zakładzie Cukierni Olsza wykonano bezspoinową posadzkę Flowfresh SR, która jest wytrzymała mechanicznie i chemicznie, a przy tym odporna termicznie.
„Wybierając posadzkę do naszego zakładu produkcyjnego bazowaliśmy na naszym wieloletnim doświadczeniu, dlatego zwracaliśmy szczególną uwagę na jej funkcjonalność i odporność na codzienne obciążenia użytkowe. Zależało nam także na wysokim profilu higienicznym, stąd decyzja o zastosowaniu wytrzymałej posadzki poliuretanowo-cementowej o właściwościach antybakteryjnych,” – powiedział Jarosław Olbrysz, właściciel Cukierni Olsza.
Posadzka Flowfresh SRpowstaje na bazie żywicy poliuretanowej oraz kruszywa i cementu, a przy tym ma przeciwpoślizgową powierzchnię. Zawiera innowacyjny,oparty na jonach srebra, dodatek Polygiene®, który redukuje ilość bakterii i drobnoustrojów na powierzchni posadzki nawet o 99,9%. Potwierdzeniem, że posadzki Flowfresh spełniają najwyższe światowe standardy higieny w produkcji żywności, jest certyfikat organizacji HACCP International.
Posadzki żywiczne Flowfresh w Cukierni Olsza w Kolonii Lesznowola pod Warszawąwykonała firma „MTeam” – Usługi Tomasz Matusiak z Łodzi, autoryzowany wykonawca Flowcrete.
„Architektura to uzupełnienie pejzażu i zarazem jego dopełnienie, bo gdy już powstanie to ten pejzaż ...
Jeszcze kilka lat temu w kamienicy na wrocławskim Ostrowie Tumskim działał punkt usługowy z branży p ...
Nasze miasta są coraz gęściej zabudowane, a mieszkańców i użytkowników miejskiej przestrzeni wciąż p ...
Jakie kolory będą dominowały w...
Dzięki zastosowaniu doskonałyc...
Mieszkając w bloku nasza nieru...
W jednym z najbardziej charakt...
ZOBACZ WSZYSTKIEKontakt
redakcja@sztuka-architektury.pl
tel: 691 233 249, 723 443 440
ul. Górczewska 216 lok 401, 01-460 Warszawa
Opinie
Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz