Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Horeca w architekurze. Szkolenie online

 

Czas czytania: ~ 6 min


26 marca odbyła się pierwsza, tegoroczna konferencja z cyklu „Idee i technologie” organizowana przez Grupę Sztuka Architektury. Poświęcona była tematyce „HoReCa w architekturze” czyli projektowaniu obiektów typu Hospitality. Do programu konferencji udało nam się pozyskać wybitnych, doświadczonych specjalistów, którzy podzielili się z licznie zebranymi uczestnikami swoim wieloletnim doświadczeniem w zakresie realizacji obiektów hotelarskich oraz gastronomicznych. Zapraszamy na spotkanie online na którym zaprezentujemy wybrane fragmenty programu tego wyjątkowego spotkania.

 

Horeca w architekturze online

E1xPQxAmwdBeFC9BLRA40Qeqpkbq6W6zAjjFnSgqqyud9l6zOvrM4bwzawyM_partnerzyjpg.jpg

 


 

 
bZbcqDvHokrdubwJGJUwwWzvUjN8L2WMv9Kt5F82aq87rqCD6OYVlaDspxdP_program-konferencjijpg.jpg

10.00-10.30 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

 

Prelekcja skupi się na praktycznych aspektach budowania dochodowego konceptu, który łączy dopasowanie do grup docelowych z efektywnie zaplanowanym Guest experience.

 

Poruszane zagadnienia:

 - kluczowe definicje i znaczenie Guest experience w kontekście funkcjonalności przestrzeni hotelowych i restauracyjnych.

- metody identyfikacji i analizy specyficznych potrzeb różnych grup docelowych, stanowiących fundament dla odpowiednio dostosowanego konceptu

- praktyczne rozwiązania związane z optymalizacją układu przestrzennego, ergonomią, akustyką i oświetleniem.

- przykłady wdrożeń, które pokazują, jak funkcjonalny design może znacząco wpłynąć na komfort gości oraz rentowność obiektu.

- integracja nowoczesnych technologii i systemów zarządzania, wspierających codzienną eksploatację przestrzeni.

- kwestie finansowe, strategia obniżania kosztów operacyjnych przy jednoczesnym podnoszeniu jakości doświadczenia ze szczególnym uwzględnieniem aspektu przestrzennego

- wnioski, dyskusja, wymiana praktycznych doświadczeń i pomysłów na rozwój efektywnego konceptu we współpracy z twórcami przestrzeni

 

Prezentację poprowadzi: Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

 

Piotr Grajewski jest przedsiębiorcą i konsultantem biznesowym z ponad 25-letnim doświadczeniem w branży Hospitality. Specjalizuje się w doradztwie strategicznym i operacyjnym. Realizuje projekty w obszarach: kreacja konceptów, zarządzanie operacyjne, zarządzanie finansami, budowanie i motywowanie zespołów, zarządzanie produktem, rozwój sieci, przejęcia i akwizycje. Zrealizował ponad 50 projektów w tym dla marek sieciowych (Whiskey in the Jar), hotelowych (Puro Hotels), minibrowarów restauracyjnych (Jan Olbracht, Księży Młyn, Sowiduch).  Doradzał spółce PL 2013 (Stadion Narodowy) i parkom rozrywki Majaland w ramach budowania strategii sprzedaży oferty F&B. Wspierał zagranicznych inwestorów we wprowadzaniu konceptów na Polski rynek (Black Real Burgers).

 

10.30-10.50 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI

 

Prezentację poprowadzi: Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

 

 

10.50 - 11.30 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów

 

 

Prezentację poprowadzi: dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk

 

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się  projektowaniem  technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i  szpitalnych. 

 

11.30 - 11.45 Przerwa

 

11.45 - 12.05 Komat: Producent mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla branży HoReCa. Nowoczesny wymiar produkcji. Porady dla architektów.

 

W programie:

- Krótka prezentacja firmy KOMAT jako producenta mebli ze stali nierdzewnej
- Omówienie oferty produktowej w zakresie mebli i urządzeń dla sektora HoReCa
- Meble ze stali nierdzewnej a design estetyczny - jak się łączą i uzupełniają
- Nieograniczone możliwości produkcyjne - dowolność kształtów
- OK dla stali nierdzewnej - możliwe struktury powierzchni, atrakcyjność i estetyka produktów
- Ogranicza nas tylko wyobraźnia - wysoka jakość dostępna na wyciągnięcie ręki

 

Prezentację poprowadzi Marcin Przybyło, koordynator sprzedaży, Komat Mieczysław Kozłowski

 

Marcin Przybyło to doświadczony manager odpowiedzialny za rozwój produktów i sprzedaż na terenie całego kraju i zagranicą, od 6 lat wchodzący w skład zespołu firmy KOMAT, polskiego producenta mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej. Od 15 lat związany z branżą HoReCa. Pierwotnie technolog i projektant technologii gastronomicznych ściśle współpracujący z Sanepid’em i wymogami stawianymi projektowanym kuchnią hotelowym, kawiarniom czy restauracjom. Solidne podstawy techniczne były źródłem dalszego rozwoju w sektorze sprzedaży i wyposażania lokali gastronomicznych, umożliwiającego nabycie jakże cenionej wiedzy praktycznej i umiejętności radzenia sobie z każdym problemem. Od lat prowadzi szkolenia produktowe. Chętnie dzieli się wiedzą z innymi w zakresie produkcji mebli jak i tworzenia profesjonalnych projektów barów, ciągów wydawczych czy linii bufetowych, co stało się obecnie jego pasją. Na przestrzeni lat współpracował m.in. z: IKEA, HbH, Google, Business Garden, Norblin, Compas, Horizon Hotel, Chefs Culinar, PGE Narodowy.

 

12.05 - 12.25 Prezentacja firmy Winterhalter

 

Prezentację poprowadzi: Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

 

Eryk Jóźwiak to człowiek związany z branżą HoReCa nieprzerwanie od 30 lat! Od ponad 25 lat mocno wspiera oraz rozwija branżę reprezentując Winterhalter Polska – producenta najwyższej klasy, dostępnych od ponad 25 lat na polskim rynku zmywarek gastronomicznych. Jego kolosalne doświadczenie to wyjątkowy miks wiedzy, umiejętności sprzedażowych i technicznych oraz bezpośredniej obserwacji rynku, którą prowadzi od ćwierćwiecza. W profesjonalnych kuchniach restauracyjnych i hotelowych widział już chyba wszystko i niewiele jest go w stanie zaskoczyć. Jest niekwestionowanym ekspertem w branży, który z przyjemnością dzieli się swoja wiedzą oraz doświadczeniem.

 

Szukasz optymalnych rozwiązań, które zadbają o idealny efekt zmywania przy jednoczesnym generowaniu oszczędności? To pytania, na które na co dzień odpowiadamy naszym Klientom i Partnerom. Z przyjemnością Państwu doradzimy, ponieważ robimy to #zmiłościdozmywania!

 

12.25 - 13.00 Oczekiwania inwestorów wobec architektów w projektowaniu stref spa& wellness.

     

Dobrze zaprojektowana strefa spa & wellness to inwestycja, która ma na celu zwiększyć rentowność hotelu, przedłużyć sezon i wyróżnić obiekt na rynku. Aby spa było sukcesem, kluczowe jest połączenie wizji architektonicznej z realiami operacyjnymi i oczekiwaniami inwestorów.

 

Podczas prezentacji zostaną omówione najważniejsze aspekty tworzenia koncepcji, projektowania i zarządzania operacyjnego spa, w tym:

- Filozofia spa – jak tworzyć koncepcję, która łączy design, doświadczenie gości i strategię biznesową.

- Funkcjonalność i ergonomia – jak zaprojektować przestrzeń, aby zapewnić komfort dla gości i efektywność operacyjną.

- Komfort pracy personelu – jak zaplecze, logistyka i układ pomieszczeń wpływają na jakość usług i rentowność spa.

- Trendy spa - wellness temple, multisensoryczne doświadczenia i spersonalizowane programy wellness.

 

Prezentację poprowadzi: Aneta Muller, SPA Consulting

 

Ekspertka z 20 letnim doświadczeniem w budowaniu koncepcji i filozofii spa. Współpracuje z inwestorami na każdym etapie realizacji – o projektowania po operacyjne zarządzanie oraz z architektami i dekoratorami wnętrz pomagając w realizacji spójnych i rentownych koncepcji spa, które łączą architekturę, design i strategię biznesową.

 

Autorka artykułów branżowych publikowanych m. in.  w magazynach „Świat Hoteli” i „Beauty Forum”. Jej projekty, takie jak m.in.  spa w Zamku Topacz resort & art spa, Herbarium Hotel & Spa, Pałac Mierzecin wellness & vine resort, zdobyły prestiżowe nagrody i uznanie w branży.

 

13.05 Koniec konferencji

 

 

 

QYz7kxJdaQrt0K9A6OmiZYPFExZl1xSMrBhNgJJEaO3yc4BVWYCBibHv1l5Q_partnerzy-merytorycznijpg.jpg

   

Podepnij swój artykuł

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Hot

Jurorzy zdecydowali. Oto zwycięzcy plebiscytu Polska Architektura XXL 2024
Jurorzy zdecydowali. Oto zwycięzcy plebiscytu Polska Architektura XXL 2024

Znamy wyniki głosowania jury siedemnastej edycji Plebiscytu Polska Architektura XXL. Grono 13 eksper ...

Cztery skrzydła budynku do rehabilitacji
Cztery skrzydła budynku do rehabilitacji

Od marca 2024 roku w Swarzędzu działa Integracyjny Ośrodek Rehabilitacji i Terapii, w którym pomoc i ...

Kostka z wycięciami. Duży dom jednorodzinny w Katowicach
Kostka z wycięciami. Duży dom jednorodzinny w Katowicach

Projekt "Dom w Katowicach I" autorstwa pracowni DD Architekci to przykład połączenia minimalistyczne ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Zaproszenia
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera