Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Horeca w architekurze. Szkolenie online

 

Czas czytania: ~ 6 min


26 marca odbyła się pierwsza, tegoroczna konferencja z cyklu „Idee i technologie” organizowana przez Grupę Sztuka Architektury. Poświęcona była tematyce „HoReCa w architekturze” czyli projektowaniu obiektów typu Hospitality. Do programu konferencji udało nam się pozyskać wybitnych, doświadczonych specjalistów, którzy podzielili się z licznie zebranymi uczestnikami swoim wieloletnim doświadczeniem w zakresie realizacji obiektów hotelarskich oraz gastronomicznych. Zapraszamy na spotkanie online na którym zaprezentujemy wybrane fragmenty programu tego wyjątkowego spotkania.

 

Horeca w architekturze online

E1xPQxAmwdBeFC9BLRA40Qeqpkbq6W6zAjjFnSgqqyud9l6zOvrM4bwzawyM_partnerzyjpg.jpg

 


 

 
bZbcqDvHokrdubwJGJUwwWzvUjN8L2WMv9Kt5F82aq87rqCD6OYVlaDspxdP_program-konferencjijpg.jpg

10.00-10.30 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

 

Prelekcja skupi się na praktycznych aspektach budowania dochodowego konceptu, który łączy dopasowanie do grup docelowych z efektywnie zaplanowanym Guest experience.

 

Poruszane zagadnienia:

 - kluczowe definicje i znaczenie Guest experience w kontekście funkcjonalności przestrzeni hotelowych i restauracyjnych.

- metody identyfikacji i analizy specyficznych potrzeb różnych grup docelowych, stanowiących fundament dla odpowiednio dostosowanego konceptu

- praktyczne rozwiązania związane z optymalizacją układu przestrzennego, ergonomią, akustyką i oświetleniem.

- przykłady wdrożeń, które pokazują, jak funkcjonalny design może znacząco wpłynąć na komfort gości oraz rentowność obiektu.

- integracja nowoczesnych technologii i systemów zarządzania, wspierających codzienną eksploatację przestrzeni.

- kwestie finansowe, strategia obniżania kosztów operacyjnych przy jednoczesnym podnoszeniu jakości doświadczenia ze szczególnym uwzględnieniem aspektu przestrzennego

- wnioski, dyskusja, wymiana praktycznych doświadczeń i pomysłów na rozwój efektywnego konceptu we współpracy z twórcami przestrzeni

 

Prezentację poprowadzi: Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

 

Piotr Grajewski jest przedsiębiorcą i konsultantem biznesowym z ponad 25-letnim doświadczeniem w branży Hospitality. Specjalizuje się w doradztwie strategicznym i operacyjnym. Realizuje projekty w obszarach: kreacja konceptów, zarządzanie operacyjne, zarządzanie finansami, budowanie i motywowanie zespołów, zarządzanie produktem, rozwój sieci, przejęcia i akwizycje. Zrealizował ponad 50 projektów w tym dla marek sieciowych (Whiskey in the Jar), hotelowych (Puro Hotels), minibrowarów restauracyjnych (Jan Olbracht, Księży Młyn, Sowiduch).  Doradzał spółce PL 2013 (Stadion Narodowy) i parkom rozrywki Majaland w ramach budowania strategii sprzedaży oferty F&B. Wspierał zagranicznych inwestorów we wprowadzaniu konceptów na Polski rynek (Black Real Burgers).

 

10.30-10.50 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI

 

Prezentację poprowadzi: Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

 

 

10.50 - 11.30 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów

 

 

Prezentację poprowadzi: dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk

 

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się  projektowaniem  technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i  szpitalnych. 

 

11.30 - 11.45 Przerwa

 

11.45 - 12.05 Komat: Producent mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla branży HoReCa. Nowoczesny wymiar produkcji. Porady dla architektów.

 

W programie:

- Krótka prezentacja firmy KOMAT jako producenta mebli ze stali nierdzewnej
- Omówienie oferty produktowej w zakresie mebli i urządzeń dla sektora HoReCa
- Meble ze stali nierdzewnej a design estetyczny - jak się łączą i uzupełniają
- Nieograniczone możliwości produkcyjne - dowolność kształtów
- OK dla stali nierdzewnej - możliwe struktury powierzchni, atrakcyjność i estetyka produktów
- Ogranicza nas tylko wyobraźnia - wysoka jakość dostępna na wyciągnięcie ręki

 

Prezentację poprowadzi Marcin Przybyło, koordynator sprzedaży, Komat Mieczysław Kozłowski

 

Marcin Przybyło to doświadczony manager odpowiedzialny za rozwój produktów i sprzedaż na terenie całego kraju i zagranicą, od 6 lat wchodzący w skład zespołu firmy KOMAT, polskiego producenta mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej. Od 15 lat związany z branżą HoReCa. Pierwotnie technolog i projektant technologii gastronomicznych ściśle współpracujący z Sanepid’em i wymogami stawianymi projektowanym kuchnią hotelowym, kawiarniom czy restauracjom. Solidne podstawy techniczne były źródłem dalszego rozwoju w sektorze sprzedaży i wyposażania lokali gastronomicznych, umożliwiającego nabycie jakże cenionej wiedzy praktycznej i umiejętności radzenia sobie z każdym problemem. Od lat prowadzi szkolenia produktowe. Chętnie dzieli się wiedzą z innymi w zakresie produkcji mebli jak i tworzenia profesjonalnych projektów barów, ciągów wydawczych czy linii bufetowych, co stało się obecnie jego pasją. Na przestrzeni lat współpracował m.in. z: IKEA, HbH, Google, Business Garden, Norblin, Compas, Horizon Hotel, Chefs Culinar, PGE Narodowy.

 

12.05 - 12.25 Prezentacja firmy Winterhalter

 

Prezentację poprowadzi: Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

 

Eryk Jóźwiak to człowiek związany z branżą HoReCa nieprzerwanie od 30 lat! Od ponad 25 lat mocno wspiera oraz rozwija branżę reprezentując Winterhalter Polska – producenta najwyższej klasy, dostępnych od ponad 25 lat na polskim rynku zmywarek gastronomicznych. Jego kolosalne doświadczenie to wyjątkowy miks wiedzy, umiejętności sprzedażowych i technicznych oraz bezpośredniej obserwacji rynku, którą prowadzi od ćwierćwiecza. W profesjonalnych kuchniach restauracyjnych i hotelowych widział już chyba wszystko i niewiele jest go w stanie zaskoczyć. Jest niekwestionowanym ekspertem w branży, który z przyjemnością dzieli się swoja wiedzą oraz doświadczeniem.

 

Szukasz optymalnych rozwiązań, które zadbają o idealny efekt zmywania przy jednoczesnym generowaniu oszczędności? To pytania, na które na co dzień odpowiadamy naszym Klientom i Partnerom. Z przyjemnością Państwu doradzimy, ponieważ robimy to #zmiłościdozmywania!

 

12.25 - 13.00 Oczekiwania inwestorów wobec architektów w projektowaniu stref spa& wellness.

     

Dobrze zaprojektowana strefa spa & wellness to inwestycja, która ma na celu zwiększyć rentowność hotelu, przedłużyć sezon i wyróżnić obiekt na rynku. Aby spa było sukcesem, kluczowe jest połączenie wizji architektonicznej z realiami operacyjnymi i oczekiwaniami inwestorów.

 

Podczas prezentacji zostaną omówione najważniejsze aspekty tworzenia koncepcji, projektowania i zarządzania operacyjnego spa, w tym:

- Filozofia spa – jak tworzyć koncepcję, która łączy design, doświadczenie gości i strategię biznesową.

- Funkcjonalność i ergonomia – jak zaprojektować przestrzeń, aby zapewnić komfort dla gości i efektywność operacyjną.

- Komfort pracy personelu – jak zaplecze, logistyka i układ pomieszczeń wpływają na jakość usług i rentowność spa.

- Trendy spa - wellness temple, multisensoryczne doświadczenia i spersonalizowane programy wellness.

 

Prezentację poprowadzi: Aneta Muller, SPA Consulting

 

Ekspertka z 20 letnim doświadczeniem w budowaniu koncepcji i filozofii spa. Współpracuje z inwestorami na każdym etapie realizacji – o projektowania po operacyjne zarządzanie oraz z architektami i dekoratorami wnętrz pomagając w realizacji spójnych i rentownych koncepcji spa, które łączą architekturę, design i strategię biznesową.

 

Autorka artykułów branżowych publikowanych m. in.  w magazynach „Świat Hoteli” i „Beauty Forum”. Jej projekty, takie jak m.in.  spa w Zamku Topacz resort & art spa, Herbarium Hotel & Spa, Pałac Mierzecin wellness & vine resort, zdobyły prestiżowe nagrody i uznanie w branży.

 

13.05 Koniec konferencji

 

 

 

QYz7kxJdaQrt0K9A6OmiZYPFExZl1xSMrBhNgJJEaO3yc4BVWYCBibHv1l5Q_partnerzy-merytorycznijpg.jpg

   

Podepnij swój artykuł

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Hot

Radykalne dogęszczenie na Księcia Janusza
Radykalne dogęszczenie na Księcia Janusza

Przy ulicy Księcia Janusza w Warszawie powstanie nowy budynek mieszkalny. Jego lokalizacja wzbudziła ...

Muzeum dla Biblii w Pelplinie
Muzeum dla Biblii w Pelplinie

Pracownia Nizio Design International pracuje nad projektem przebudowy oraz stałej wystawy Muzeum Die ...

Zakomponowany dom po warmińsku
Zakomponowany dom po warmińsku

Dom w Tomaszkowie koło Olsztyna pracowni YY87 Architektura czerpie siłę z lokalnych wzorców i doprac ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Zaproszenia
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...