Horeca w architekurze. Szkolenie online
Data dodania: 09.04.2025 Czas czytania: ~ 6 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 09.04.2025 Czas czytania: ~ 6 min
26 marca odbyła się pierwsza, tegoroczna konferencja z cyklu „Idee i technologie” organizowana przez Grupę Sztuka Architektury. Poświęcona była tematyce „HoReCa w architekturze” czyli projektowaniu obiektów typu Hospitality. Do programu konferencji udało nam się pozyskać wybitnych, doświadczonych specjalistów, którzy podzielili się z licznie zebranymi uczestnikami swoim wieloletnim doświadczeniem w zakresie realizacji obiektów hotelarskich oraz gastronomicznych. Zapraszamy na spotkanie online na którym zaprezentujemy wybrane fragmenty programu tego wyjątkowego spotkania.
![]() |
||
Prelekcja skupi się na praktycznych aspektach budowania dochodowego konceptu, który łączy dopasowanie do grup docelowych z efektywnie zaplanowanym Guest experience.
Poruszane zagadnienia:
- kluczowe definicje i znaczenie Guest experience w kontekście funkcjonalności przestrzeni hotelowych i restauracyjnych.
- metody identyfikacji i analizy specyficznych potrzeb różnych grup docelowych, stanowiących fundament dla odpowiednio dostosowanego konceptu
- praktyczne rozwiązania związane z optymalizacją układu przestrzennego, ergonomią, akustyką i oświetleniem.
- przykłady wdrożeń, które pokazują, jak funkcjonalny design może znacząco wpłynąć na komfort gości oraz rentowność obiektu.
- integracja nowoczesnych technologii i systemów zarządzania, wspierających codzienną eksploatację przestrzeni.
- kwestie finansowe, strategia obniżania kosztów operacyjnych przy jednoczesnym podnoszeniu jakości doświadczenia ze szczególnym uwzględnieniem aspektu przestrzennego
- wnioski, dyskusja, wymiana praktycznych doświadczeń i pomysłów na rozwój efektywnego konceptu we współpracy z twórcami przestrzeni
Prezentację poprowadzi: Piotr Grajewski, Grajewski Consulting
Piotr Grajewski jest przedsiębiorcą i konsultantem biznesowym z ponad 25-letnim doświadczeniem w branży Hospitality. Specjalizuje się w doradztwie strategicznym i operacyjnym. Realizuje projekty w obszarach: kreacja konceptów, zarządzanie operacyjne, zarządzanie finansami, budowanie i motywowanie zespołów, zarządzanie produktem, rozwój sieci, przejęcia i akwizycje. Zrealizował ponad 50 projektów w tym dla marek sieciowych (Whiskey in the Jar), hotelowych (Puro Hotels), minibrowarów restauracyjnych (Jan Olbracht, Księży Młyn, Sowiduch). Doradzał spółce PL 2013 (Stadion Narodowy) i parkom rozrywki Majaland w ramach budowania strategii sprzedaży oferty F&B. Wspierał zagranicznych inwestorów we wprowadzaniu konceptów na Polski rynek (Black Real Burgers).
Prezentację poprowadzi: Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi
Prezentację poprowadzi: dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się projektowaniem technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i szpitalnych.
W programie:
- Krótka prezentacja firmy KOMAT jako producenta mebli ze stali nierdzewnej
- Omówienie oferty produktowej w zakresie mebli i urządzeń dla sektora HoReCa
- Meble ze stali nierdzewnej a design estetyczny - jak się łączą i uzupełniają
- Nieograniczone możliwości produkcyjne - dowolność kształtów
- OK dla stali nierdzewnej - możliwe struktury powierzchni, atrakcyjność i estetyka produktów
- Ogranicza nas tylko wyobraźnia - wysoka jakość dostępna na wyciągnięcie ręki
Prezentację poprowadzi Marcin Przybyło, koordynator sprzedaży, Komat Mieczysław Kozłowski
Marcin Przybyło to doświadczony manager odpowiedzialny za rozwój produktów i sprzedaż na terenie całego kraju i zagranicą, od 6 lat wchodzący w skład zespołu firmy KOMAT, polskiego producenta mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej. Od 15 lat związany z branżą HoReCa. Pierwotnie technolog i projektant technologii gastronomicznych ściśle współpracujący z Sanepid’em i wymogami stawianymi projektowanym kuchnią hotelowym, kawiarniom czy restauracjom. Solidne podstawy techniczne były źródłem dalszego rozwoju w sektorze sprzedaży i wyposażania lokali gastronomicznych, umożliwiającego nabycie jakże cenionej wiedzy praktycznej i umiejętności radzenia sobie z każdym problemem. Od lat prowadzi szkolenia produktowe. Chętnie dzieli się wiedzą z innymi w zakresie produkcji mebli jak i tworzenia profesjonalnych projektów barów, ciągów wydawczych czy linii bufetowych, co stało się obecnie jego pasją. Na przestrzeni lat współpracował m.in. z: IKEA, HbH, Google, Business Garden, Norblin, Compas, Horizon Hotel, Chefs Culinar, PGE Narodowy.
Prezentację poprowadzi: Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska
Eryk Jóźwiak to człowiek związany z branżą HoReCa nieprzerwanie od 30 lat! Od ponad 25 lat mocno wspiera oraz rozwija branżę reprezentując Winterhalter Polska – producenta najwyższej klasy, dostępnych od ponad 25 lat na polskim rynku zmywarek gastronomicznych. Jego kolosalne doświadczenie to wyjątkowy miks wiedzy, umiejętności sprzedażowych i technicznych oraz bezpośredniej obserwacji rynku, którą prowadzi od ćwierćwiecza. W profesjonalnych kuchniach restauracyjnych i hotelowych widział już chyba wszystko i niewiele jest go w stanie zaskoczyć. Jest niekwestionowanym ekspertem w branży, który z przyjemnością dzieli się swoja wiedzą oraz doświadczeniem.
Szukasz optymalnych rozwiązań, które zadbają o idealny efekt zmywania przy jednoczesnym generowaniu oszczędności? To pytania, na które na co dzień odpowiadamy naszym Klientom i Partnerom. Z przyjemnością Państwu doradzimy, ponieważ robimy to #zmiłościdozmywania!
Dobrze zaprojektowana strefa spa & wellness to inwestycja, która ma na celu zwiększyć rentowność hotelu, przedłużyć sezon i wyróżnić obiekt na rynku. Aby spa było sukcesem, kluczowe jest połączenie wizji architektonicznej z realiami operacyjnymi i oczekiwaniami inwestorów.
Podczas prezentacji zostaną omówione najważniejsze aspekty tworzenia koncepcji, projektowania i zarządzania operacyjnego spa, w tym:
- Filozofia spa – jak tworzyć koncepcję, która łączy design, doświadczenie gości i strategię biznesową.
- Funkcjonalność i ergonomia – jak zaprojektować przestrzeń, aby zapewnić komfort dla gości i efektywność operacyjną.
- Komfort pracy personelu – jak zaplecze, logistyka i układ pomieszczeń wpływają na jakość usług i rentowność spa.
- Trendy spa - wellness temple, multisensoryczne doświadczenia i spersonalizowane programy wellness.
Prezentację poprowadzi: Aneta Muller, SPA Consulting
Ekspertka z 20 letnim doświadczeniem w budowaniu koncepcji i filozofii spa. Współpracuje z inwestorami na każdym etapie realizacji – o projektowania po operacyjne zarządzanie oraz z architektami i dekoratorami wnętrz pomagając w realizacji spójnych i rentownych koncepcji spa, które łączą architekturę, design i strategię biznesową.
Autorka artykułów branżowych publikowanych m. in. w magazynach „Świat Hoteli” i „Beauty Forum”. Jej projekty, takie jak m.in. spa w Zamku Topacz resort & art spa, Herbarium Hotel & Spa, Pałac Mierzecin wellness & vine resort, zdobyły prestiżowe nagrody i uznanie w branży.
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Przy ulicy Księcia Janusza w Warszawie powstanie nowy budynek mieszkalny. Jego lokalizacja wzbudziła ...
Pracownia Nizio Design International pracuje nad projektem przebudowy oraz stałej wystawy Muzeum Die ...
Dom w Tomaszkowie koło Olsztyna pracowni YY87 Architektura czerpie siłę z lokalnych wzorców i doprac ...
26 marca odbyła się pierwsza,...
W ramach cyklu videoteka rysza...
Po co są architekci? Na to py...
Muzeum Architektury we Wrocław...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz