Architektura wnętrza - dwa w jednym
Data dodania: 10.06.2013 Czas czytania: ~1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 10.06.2013 Czas czytania: ~1 min
A co jeśli w kawiarni, której przecież jednym z najważniejszych symboli jest filiżanka, z sufitu również spływałyby właśnie filiżanki? Tak właśnie stało się w Origo Coffee w Bukareszcie, gdzie 276 filiżanek dumnie spogląda z góry na gości. Biurem projektowym odpowiedzialnym za aranżację jest Lama Architecture.
W ciągu dnia miejsce funkcjonuje jako coffee shop, wieczorami zaś zamienia się w bar nocny. Dlatego celem projektantów było stworzenie uniwersalnej i wygodnej przestrzeni, która sprzyjałaby zarówno relaksowi jak i długim rozmowom za barem. We wnętrzu posłużono się jasną paletą barw. Architekci sięgnęli również po kontrasty i grę światła, wprowadzając dzięki temu nieco nastroju.
Bar zaopatrzony jest w długi, dębowy blat, który dopełnia i rozjaśnia przestrzeń. Sufit oraz tyły kawiarni składają się z instalacji wykonanej ze stali kortenowskiej. Głównym elementem projektu są układające się w białą chmurę, podwieszone u sufitu filiżanki.
Więcej na: projekt wnętrza
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
W okolicy Trygortu powstanie dom autorstwa Pracowni Projektowej Marta Szlachta, który ma nawiązywać ...
Pracownia projektowa Beczak Beczak Architekci zaprojektowała kamienicę jako nowoczesne uzupełnienie ...
Zapraszamy na uroczystość rozstrzygnięcia naszego dorocznego plebiscytu architektonicznego – Galę Pl ...
Kiedy będziemy planować remont...
Sypialnia to miejsce szczególn...
Wybór odpowiedniej farby do ma...
Współczesne lustra to nie tylk...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz