Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowe wnętrze kawiarni „Rozdroże” w Warszawie

 

Czas czytania: ~1 min


FVSQjh1J9s1CyGH6wxUnh2oYxU4g3mnrefPDlqAvF3dJrQHXgTPi6xNmdPE6_rozdroze-wawa1.JPG

Polsko-Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych może pochwalić się tegorocznymi najlepszymi absolwentami studiów licencjackich na kierunku Architektura Wnętrz. Jedną z nich jest Aldona Banasiuk, która przedstawiła niebanalny projekt odnowionej warszawskiej kawiarni Rozdroże.

NeXDuFn6vkxbaW4Yff2dFpuDytCkRvkYtDavh1JqLqScz0xWWCt83oGitWei_rozdroze-wawa2.JPG

Celem projektu było odwzorowanie w surowym klimacie warszawskiej kawiarni „Rozdroże” materiałów i form charakterystycznych dla okresu lat 70. Rewitalizacja wnętrza pozwoliła na ponowne pokazanie charakterystycznych przedmiotów tego okresu, wydobycie ich unikatowej formy, prostych a zarazem innowacyjnych rozwiązań, które zachwycają pomimo upływającego czasu.

Na szczególną uwagę w projekcie zasługują detale, piękne przedmioty odwzorowujące klimat lat PRL-u.

Więcej na: projekt kawiarni


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Konferencja Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze. III edycja.
Konferencja Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze. III edycja.

Intensywny rozwój miast wywiera coraz silniejszy wpływ na środowisko niezurbanizowane. Jednocześnie ...

Przemiana 11 kamienic
Przemiana 11 kamienic

W latach 2015-2023 związana z branżą medyczną Grupa Epione kupiła jedenaście kamienic przy ul. Dworc ...

Rdzawy most pieszo-rowerowy przez Wisłę w Warszawie. Nowe realizacje.
Rdzawy most pieszo-rowerowy przez Wisłę w Warszawie. Nowe realizacje.

Ma 452 metry długości i łączy dwie strony miasta. To nowy most pieszo-rowerowy w Warszawie, który je ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera