Aranżacja restauracji - w neapolitańskim stylu - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja restauracji - w neapolitańskim stylu

 

Czas czytania: ~1 min


FHLpzxtnp2BHIO7gm4O3j96pD9k87TSsqwymKdVUtFQJJmjo5AR07iFzP7HS_neapolit-restaur1.JPG

1400 gipsowych zielonych rozet pokrywa ściany i sufity neapolitańskiej restauracji Barbatella. Urodzony w Wenecji szef kuchni i restaurator - Fabrizio Aielli – postanowił stworzyć restaurację w dwóch osobnych budynkach połączonych dziedzińcem.

q5A3wp0IeUqvWIpyytHrFVmNvngSxRvixruAhu1y9A3olZwQheeZ329jlLLq_neapolit-restaur2.JPG

Do stworzenia projektu restauracji właściciel zaprosił GrizForm Design Architects z Waszyngtonu. Zależało mu na umiejętnym połączeniu obu obiektów tak, aby restauracja była odpowiednia na codzienne, zwyczajne spotkania, a także na bardziej wyszukane okazje. Chciał również aby jego restauracja kultywowała dwa różne włoskie style architektoniczne i przede wszystkim zależało mu na tym aby mogła podawać trzy dania dziennie, siedem dni w tygodniu.

Więcej na: wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Osiedle Bolko - metamorfoza poprzemysłowego terenu Bytomia
Osiedle Bolko - metamorfoza poprzemysłowego terenu Bytomia

Osiedle Bolko – to projekt pracowni Medusa Group, której współtwórca, Przemo Łukasik jest zarazem au ...

Porta Mare  - nowa zabudowa w dawnym stylu
Porta Mare - nowa zabudowa w dawnym stylu

Porta Mare – taką nazwę ma nosić nowa inwestycja, która planowana jest na Wyspie Spichrzów w Elblągu ...

Pomysł na rozbudowę ASP we Wrocławiu
Pomysł na rozbudowę ASP we Wrocławiu

21 stycznia 2022 roku poznaliśmy wyniki konkursu architektonicznego na koncepcję nowego budynku dyda ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera