Aranżacja restauracji - w neapolitańskim stylu - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja restauracji - w neapolitańskim stylu

 

Czas czytania: ~1 min


FHLpzxtnp2BHIO7gm4O3j96pD9k87TSsqwymKdVUtFQJJmjo5AR07iFzP7HS_neapolit-restaur1.JPG

1400 gipsowych zielonych rozet pokrywa ściany i sufity neapolitańskiej restauracji Barbatella. Urodzony w Wenecji szef kuchni i restaurator - Fabrizio Aielli – postanowił stworzyć restaurację w dwóch osobnych budynkach połączonych dziedzińcem.

q5A3wp0IeUqvWIpyytHrFVmNvngSxRvixruAhu1y9A3olZwQheeZ329jlLLq_neapolit-restaur2.JPG

Do stworzenia projektu restauracji właściciel zaprosił GrizForm Design Architects z Waszyngtonu. Zależało mu na umiejętnym połączeniu obu obiektów tak, aby restauracja była odpowiednia na codzienne, zwyczajne spotkania, a także na bardziej wyszukane okazje. Chciał również aby jego restauracja kultywowała dwa różne włoskie style architektoniczne i przede wszystkim zależało mu na tym aby mogła podawać trzy dania dziennie, siedem dni w tygodniu.

Więcej na: wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom na skrzyżowaniu z Toprojekt
Dom na skrzyżowaniu z Toprojekt

Dom powinien chronić – to jasne. Architekci z biura Toprojekt wyznając tę zasadę opracowali bryłę, k ...

Webinarium Bauder: Dach przyjazny środowisku
Webinarium Bauder: Dach przyjazny środowisku

Zapraszamy na webinarium architektoniczne firmy Bauder, które odbędzie się 22 października 2020 o go ...

Webinarium Stefania: Dyle szklane LINIT - parametry techniczne szklenia - nowe rozwiązania termiczne
Webinarium Stefania: Dyle szklane LINIT - parametry techniczne szklenia - nowe rozwiązania termiczne

Dyle szklane LINIT to temat webinarium architektonicznego firmy Stefania, które odbędzie się 21 paźd ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera