Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja restauracji - w neapolitańskim stylu

 

Czas czytania: ~ 1 min


FHLpzxtnp2BHIO7gm4O3j96pD9k87TSsqwymKdVUtFQJJmjo5AR07iFzP7HS_neapolit-restaur1.JPG

1400 gipsowych zielonych rozet pokrywa ściany i sufity neapolitańskiej restauracji Barbatella. Urodzony w Wenecji szef kuchni i restaurator - Fabrizio Aielli – postanowił stworzyć restaurację w dwóch osobnych budynkach połączonych dziedzińcem.

q5A3wp0IeUqvWIpyytHrFVmNvngSxRvixruAhu1y9A3olZwQheeZ329jlLLq_neapolit-restaur2.JPG

Do stworzenia projektu restauracji właściciel zaprosił GrizForm Design Architects z Waszyngtonu. Zależało mu na umiejętnym połączeniu obu obiektów tak, aby restauracja była odpowiednia na codzienne, zwyczajne spotkania, a także na bardziej wyszukane okazje. Chciał również aby jego restauracja kultywowała dwa różne włoskie style architektoniczne i przede wszystkim zależało mu na tym aby mogła podawać trzy dania dziennie, siedem dni w tygodniu.

Więcej na: wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Zielona i błękitna inrastruktura w architekturze online
Zielona i błękitna inrastruktura w architekturze online

Zapraszamy na wersję online naszej cyklicznej konferencji pt. Zielona i błękitna infrastruktura w a ...

Plac Centralny – przestrzeń pamięci, funkcji i przyszłości
Plac Centralny – przestrzeń pamięci, funkcji i przyszłości

Plac Centralny w Warszawie to nie tylko nowa przestrzeń publiczna – to opowieść o historii, funkcjon ...

Dwa obiekty dla mieszkańców w Buku
Dwa obiekty dla mieszkańców w Buku

Wielkopolskie miasto Buk liczy 5,5 tysiąca mieszkańców. W obrębie miasta działały kiedyś zakłady prz ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera