Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze wypełnione światłem

 

Czas czytania: ~ 1 min


jOjgbh7asCvjOvOZDGoqRFTkwPMoicwEx7JHU4jPflqTZcRtNc0pFyA5WdTm_piekarnia-smaczn1.JPG

Niedawno ukończona piekarnia w Oporto autorstwa portugalskiej pracowni architektonicznej Paulo Merlini Arquitectura to wnętrze z charakterystycznym, rzeźbiarskim sufitem.

Projektanci skupili się na pozytywnym odbiorze dla wszystkich pięciu zmysłów odwiedzającego. Wierzą, że takie zabiegi czynią ludzi szczęśliwszymi. Ich głównym celem jest aranżowanie przestrzeni dających właściwe bodźce, które pozytywnie nastrajają.

c9j1Ln9wbivLbl1LKMgSvM6JdDYXuUW2IY7DuKTANu5GJqfGC0CDLHFdhcSn_piekarnia-smaczn2.JPG

Przestrzeń wypełniona światłem składa się z powtarzalnego wzoru cienkich listew ciętych laserowo. Całość jest podzielona na trzy sekcje, każda w odrobinę innym stylu. Chodziło o to by goście mogli wybrać odpowiednią dla siebie część. Kolor kremowy zdominował całą przestrzeń.

Więcej na: aranżacja piekarni


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Hotel El Zarzo w Medellín. Architektura w cieniu zieleni.
Hotel El Zarzo w Medellín. Architektura w cieniu zieleni.

Kolumbijskie biuro ALH Taller de Arquitectura lubi chować swoje dzieła za tropikalną zielenią. W hot ...

Wybierz najlepszą realizację architektoniczną 2024. Zagłosuj w Plebiscycie Polska Architektura XXL.
Wybierz najlepszą realizację architektoniczną 2024. Zagłosuj w Plebiscycie Polska Architektura XXL.

Weź udział w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2024 i oddaj swój głos na najlepszą realizację arch ...

Konferencja HoReCa w architekturze
Konferencja HoReCa w architekturze

Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranż ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera