Restauracja nie tylko dla bogaczy - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja nie tylko dla bogaczy

 

Czas czytania: ~1 min


0h7akm8dQ1un9QitFHGusXqbJnPOFCJqZ1FUxvqpU3wgyZtmftdj7drBA2iN_mix-kultur1.JPG

Prezentowana realizacja jest efektem zderzenia klimatu południowej Afryki oraz nowojorskiego loftu. Jest to wnętrze sieci restauracji Nando zaprojektowanej przez pracownię Blacksheep w Ashford (Kent).

W projekcie skupiono się na tym aby odejść odrobinę od utartej formuły restauracji Nando i wnieść do niej odrobinę świeżości w stylu Blacksheep. Firmie chodziło o to by przyciągnąć do siebie klienta mniej zamożnego i zmienić wizerunek restauracji dla biznesmenów i bogaczy.

KDuJF8zj29F6NEV4vzuEXcB6HHKaRt0gR0VzVlUWFyiZ1bxY97POlKyoAKxT_mix-kultur2.jpg

Wyzwaniem projektowym była kwestia lokalizacji restauracji, która znajduje się w parku rozrywki. Jest to miejsce, które ma z góry określonego odbiorcę. Dodatkowo wnętrze przeznaczone na restaurację było ogromne.

Więcej na: aranżacja wnętrza restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Nietypowy projekt wieży widokowej w górach
Nietypowy projekt wieży widokowej w górach

Wieża widokowa na liczącym 1425 m n.p.m. Śnieżniku została zbudowana w latach 1895–1899 z inicjatywy ...

Chronourbanistyka  - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna
Chronourbanistyka - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna

W kolejnej odsłonie debat Sztuka Architektury + porozmawiamy o idei chronourbanistyki oraz zastosowa ...

Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej
Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej

Zazielenienie dachu nad garażem, wiatą lub domem mieszkalnym z możliwością wykorzystania go jako tar ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera