Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Architektura wnętrza - nowe trendy w gotowaniu

 

Czas czytania: ~1 min


muvBwfU9SrIZPOmkghnfHPevz5rVot8qqdjctAQFewqL5OiTrDZd9srBugHL_kitchen-club1.JPG

W starym warsztacie w madryckiej dzielnicy Salamanca powstał Kitchen Club, czyli klub kuchenny, którego wnętrze zrealizowano według projektu architekta Carlosa Pascala Barayona.

Kitchen Club to przede wszystkim miejsce spotkań, które wpisuje się w trend współczesnego gotowania. Dzisiaj jedzenie znów stało się rytuałem. Lubimy spożywać długie posiłki i wiedzieć z czego i jak zostały przyrządzone. Gotowanie jest procesem łączącym w sobie dobre towarzystwo, muzykę i przede wszystkim dobre otoczenie.

1IzSZl3ayPKSJCGVXPfwq7nTiIcFVkzKMevQCzeH3gawKbaAyxkip5yXFHMD_kitchen-club2.JPG

Madrycki Kitchen Club to szkoła gotowania. Na powierzchni około 250m² znajdują się dwie kuchnie, w których jednocześnie gotować może po 20 osób. Po wykonaniu swoich zadań kursanci mogą usiąść razem przy ogromnym stole i zjeść swoje potrawy.

Więcej na: aranżacja wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP
Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP

Nagroda Roku SARP – to konkurs ceniony i znaczący. To sami architekci nagradzają w nim realizacje sw ...

Nagroda Roku SARP 2022 przyznana
Nagroda Roku SARP 2022 przyznana

Przyznawana od 1983 roku Nagroda Roku SARP - to jedna z najważniejszych nagród architektonicznych w ...

Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze
Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze

Zmiany klimatyczne powodują niekorzystne skutki w mieście. Wyspy ciepła, gwałtowne opady, susza klim ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera