Wnętrze restauracji z bąbelkami i plastrami miodu
Data dodania: 15.11.2013 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 15.11.2013 Czas czytania: ~ 1 min
aranżacja wnętrza
Four Lau oraz Sam Sum, założyciele pracowni AS Design w Hong Kongu, zaprojektowali wnętrze restauracji z bąbelkami i plastrami miodu, przywołujące na myśl wygląd ulu od środka.
Restauracja Rice Home znajduje się w chińskim mieście Guangzhou. Jest to nowa marka serwująca ryż najwyższej jakości z naciskiem na unikalne i współczesne przepisy.
Lau i Sum zaznaczyli, że ich klienci chcieli aby istniało połączenie pomiędzy jedzeniem a wystrojem wnętrza, aby to miejsce było świeże i modne oraz było znakiem swoich czasów – czyli kolorowego, kosmopolitycznego świata.
Zespół projektantów osiągnął zamierzone cele poprzez wizualną stymulację przestrzeni siatką trójwymiarowych sześciokątów, jasnych kolorów oraz kontrastujących materiałów.
Nawiązanie do pszczół jest w pewnym sensie metaforą ciężkiej pracy. Poza tym praca pszczół ma również nierozerwalny związek z produkcją większości jedzenia na świecie. Poza ideowym znaczeniem siatki z nieregularnych sześcianów były również kwestie czysto funkcjonalne. Ma ona za zadanie dzielić przestrzeń i dodawać wizualnej głębi.
Zobacz projekt wnętrza restauracji
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Jeszcze w tym roku rozpocznie działanie nowy dworzec Łódź Kaliska, zbudowany w miejscu rozebranego b ...
Wiele polskich miast już od wielu lat wdraża rozwiązania z zakresu zielonej i błękitnej infrastruktu ...
Warszawa odzyskała teren sportowo-rekreacyjny. Właśnie zakończył się pierwszy etap remontu od lat zd ...
Czyste okna stanowią wizytówkę...
Szklane powierzchnie w kuchni...
Chcąc w pełni cieszyć się właś...
Wybór materaca to jedna z najw...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz