Mleczne wnętrze - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Mleczne wnętrze

 

Czas czytania: ~1 min


Projekt wnętrza

 

NRWHZhlKPqB2KKBpAcxGO0sh9DvjH0VaDqvoeoLVvcmCGm2pew4fIPNvxq4g_farmamleczna1.jpg

Japońska pracownia Moriyuki Ochiai Architects jest autorem wnętrza sklepu prowadzącego sprzedaż detaliczną produktów spółki mleczarskiej w miejscowości Chiba w Japonii.

Sklep sprzedaje produkty z mleka lokalnej farmy: nabiał, słodycze, chleb itp. Mleko jest w nich zawsze głównym składnikiem i w związku z tym jest również tematem przewodnim aranżacji wnętrza.

BR7W7rVhHuYB7jE3LnQZpD8hESabWJO3jZ4MA2uVCZixEWo9O4WeX27V2N4N_farmamleczna2.jpg

Projektanci starali się wprowadzić rodzaj mlecznej aury w sklepie. Postanowili zmiękczyć światło poprzez zastosowanie wielowarstwowej instalacji z płyt z żywicy, która podwieszona pod sufitem stanowi centralny element aranżacji wnętrza. Okazało się, że jest to również materiał używany na sufitach pomieszczeń gospodarczych dla krów.

Zobacz wnętrze sklepu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom z cegły projektu Anny i Krzysztofa Pydo
Dom z cegły projektu Anny i Krzysztofa Pydo

Anna Pydo i Krzysztof Pydo zaprojektowali dwulokalowy dom z cegły, który stanął niedawno w Radości, ...

Webinarium EkoTeak: Nawierzchnie tarasów, balkonów, loggie itp. z Kompozytu Drewna EkoTeak
Webinarium EkoTeak: Nawierzchnie tarasów, balkonów, loggie itp. z Kompozytu Drewna EkoTeak

Zapraszamy na webinarium firmy EkoTeak, które poświęcone będzie nawierzchniom tarasów, balkonów, log ...

Webinarium Saint-Gobain: Jak zapewnić bezpieczeństwo pożarowe budynków w szkielecie drewnianym?
Webinarium Saint-Gobain: Jak zapewnić bezpieczeństwo pożarowe budynków w szkielecie drewnianym?

Zapraszamy na webinarium firmy Saint-Gobain, które dotyczyć będzie sposobów zabezpieczenia konstrukc ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera