Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Polska restauracja w Szwecji

 

Czas czytania: ~ 1 min


Polski bar i restauracja „Nazdrowje” w Szwecji

 

N6vjq4dQLmZ23h4EiW087QhUeWUxE0xjNiCmSwhJa8rFVic1NUIXMNVs2ywi_nazdrowje1.jpg

Zadaniem projektanta Richarda Lindvall'a było przekształcenie betonowej przestrzeni parkingu w restaurację z polską kuchnią funkcjonującą wieczorami jako bar.

Po wizycie w Polsce i zwiedzaniu przede wszystkim przestrzeni poprzemysłowych, architekt stworzył koncpecję surowej, betonowej i oszczędnej przestrzeni, z dobrym rzemieślniczym detalem. Lokal przyjął nazwę polską, nieco zmiękczoną - „Nazdrowje”.

2qUh9k8tvv8UoB1yM2j621xs70xKk8eYc5LldFJsBFtVuYXnsXVEBfiwo0RQ_nazdrowje2.jpg

Zastana surowa przestrzeń, w której wcześniej mieścił się parking, stała się podstawą dla nowej koncepcji funkcjonalnej. Połyskliwa powierzchnia przemysłowej posadzki kontrastuje z przytwierdzonymi do ścian betonowymi siedziskami. Blaty betonowych stołów poryte zostały arkuszem miedzianej blachy.

Zobacz aranżacje wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Drewniana rewolucja w centrum Wiednia
Drewniana rewolucja w centrum Wiednia

Nowoczesne budownictwo drewniane w sercu miasta – tak można opisać projekt apartamentu Woody M, zapr ...

Wybierz najlepszą realizację architektoniczną 2024. Zagłosuj w Plebiscycie Polska Architektura XXL.
Wybierz najlepszą realizację architektoniczną 2024. Zagłosuj w Plebiscycie Polska Architektura XXL.

Weź udział w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2024 i oddaj swój głos na najlepszą realizację arch ...

Konferencja HoReCa w architekturze
Konferencja HoReCa w architekturze

Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranż ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera