Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Projekt kuchni - THE CUT Kitchen

 

Czas czytania: ~ 1 min


THE CUT Kitchen aranżacja kuchni

 

0gjpqofd75xQOcMt1HOpC6NrnduFuI1j3CMDh9xWIqbLfZS5yNvZU7xOUUUd_the-cut-kitchen1.jpg

THE CUT to prototyp zabudowy kuchennej zaprojektowanej przez Alessandro Isola i zrealizowany przez producenta kuchennego – Record e' Cucine. Prototyp pokazano po raz pierwszy na targach Fuori Salone w Mediolanie.

To, co wyróżnia tę zabudowę spośród innych tego typu aranżacji to obracany i przesuwny stół. Został wykonany z drewna i częściowo chowa się w kuchenny blat. Stół potrafi wysunąć się na długość nawet 1,5 m, dzięki czemu uzyskujemy pokaźną powierzchnię użytkową.

UIot7jOihtLlir9VzJqFRW3bgrmIYapDyX78TC8DdfDbXwQVNx4OQ09j23Wv_the-cut-kitchen2.jpg

Dzięki obracaniu z łatwością można prze-aranżować istniejący układ. Kuchenny blat wykonany został z lakierowanego drewna MDF, opartego na salowym stelażu. Drewniany stół, to drewno lakierowane na ciemny grafit, z wbudowaną składaną aluminiową nogą.

Zobacz aranżacje kuchni


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Nowoczesne prototypownie w zabytkowej fabryce papieru
Nowoczesne prototypownie w zabytkowej fabryce papieru

W Poznaniu zakończyła się inwestycja, z jednej strony polegająca na nadaniu nowej funkcji poprzemysł ...

Nagroda Roku SARP: najlepsze realizacje 2024
Nagroda Roku SARP: najlepsze realizacje 2024

6 czerwca 2025 roku podczas gali w Warszawie Stowarzyszenie Architektów Polskich przyznał swoje nagr ...

Skurusundet Ravine House — architektura skał i powietrza
Skurusundet Ravine House — architektura skał i powietrza

W skalistym wąwozie niedaleko szwedzkiej cieśniny Skurusundet, w miejscu o trudnej topografii i boga ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera