Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kuchnia - laboratorium

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze stworzone dla kuchni molekularnej

 

5ubHdcpp6j6jeTVIJb3kyoRrAs10VJHvGRmfRLvBjikxwuPcJXDHP57ZsLj4_kuchnia-molekularna0.jpg

Aby dobrze zaprojektować kuchnię trzeba dobrze poznać kucharza. Prezentujemy kuchnię zaprojektowaną specjalnie na potrzeby restauracji Atelier Amaro at Home Wojciecha Modest Amaro.

Atelier Amaro at Home to nowy koncept restauracji łączącej elementy pracowni kulinarnej, autorskiej Deli i sceny, na której Wojciech Modest Amaro na nowo definiuje i kreuje polskie smaki. Na potrzeby restauracji została zaprojektowana kuchnia laboratorium, która dostosowana jest do molekularnych metod przyrządzania posiłków.

qbQJHpcMTPv2a7uGkyfbbX8kR7UpdtCzNUClOI5NWQIHFsqLVHd6XxmGbjkR_kuchnia-molekularna1.jpg

Model Laboratorium przede wszystkim porządkuje produkty zgodnie ze stworzonym przez Amaro kalendarzem natury, który zamiast standardowego podziału na pory roku, dzieli je na 52 tygodni.

Zobacz projekty kuchni


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Nastrojowe muzeum spod kreski Mirosława Nizio
Nastrojowe muzeum spod kreski Mirosława Nizio

W czerwcu 2021 roku pracownia Mirosława Nizio podpisała umowę z Muzeum Podlaskim w Białymstoku na pr ...

Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP
Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP

Nagroda Roku SARP – to konkurs ceniony i znaczący. To sami architekci nagradzają w nim realizacje sw ...

Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze
Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze

Zmiany klimatyczne powodują niekorzystne skutki w mieście. Wyspy ciepła, gwałtowne opady, susza klim ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera