Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowe życie szpitala im. Mikołaja Kopernika w Łodzi

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrza Pododdziału Chemioterapii Jednego Dnia w Szpitalu im. Mikołaja Kopernika w Łodzi

 

gZhzl2haSfioU9kvWJ60UkS03IRpSzfwf130DOQ4TFbuc4Vlm7RgAgTJrcFE_szpital-kopernika-w-lodzi0.jpg

Dzisiaj chcielibyśmy zaprezentować Państwu wyjątkowy projekt nagrodzony w Konkursie Strzemińskiego "Projekt 2010" oraz przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego autorstwa Smuga Studio, Kgprojekt i MroowLab.

Wnętrza Pododdziału Chemioterapii Jednego Dnia w Szpitalu im. Mikołaja Kopernika w Łodzi przed interwencją projektantów były w fatalnym stanie. Przestrzenie te pełniły funkcje administracyjno - laboratoryjne oraz poddasza.

E36YwBrQfdNDx88IZOnEZMTx8hxr7elCJaoxraQ4s36zhdBjtVxQvXOrwhKA_szpital-kopernika-w-lodzi1.JPG

Projektanci chcieli przede wszystkim aby każdy pacjent miał wydzieloną własną strefę, by zwiększyć poczucie bezpieczeństwa i intymności. Panele za-łóżkowe przechodzą płynnie w formę sufitu dając pacjentowi możliwość oddzielenia się oraz sterowania oświetleniem.

Zobacz aranżacje wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Centrum Technologii Podwodnych – wyniki konkursu architektonicznego
Centrum Technologii Podwodnych – wyniki konkursu architektonicznego

Akademia Marynarki Wojennej w Gdyni ma się niedługo wzbogacić o nowy, nowoczesny obiekt badawczo-tre ...

Dom leśny
Dom leśny

Pracownia 81.waw.pl na zamówienie świadomego i otwartego na nowe formy klienta stworzyła projekt arc ...

Kajstaden – najwyższy w Szwecji budynek z drewna od CF Møller
Kajstaden – najwyższy w Szwecji budynek z drewna od CF Møller

550 ton dwutlenku węgla pozwala oszczędzić budynek, wzniesiony z drewna zamiast z betonu – mówią inż ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera