Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Surowe wnętrze na poddaszu

 

Czas czytania: ~1 min


Surowa przestrzeń biurowa

 

Y849IIWVD5dL63kikYgsB31HnDSdg2C6ddxQcRv7oTQPsqFKCn1lcD0BHcfQ_surowa-przestrzen-biurowa-1.jpg

Biuro w poprzemysłowym budynku w Szanghaju autorstwa chińskich projektantów Lyndon Neri i Rossany Hu, to wyjątkowa surowa przestrzeń do pracy ulokowana na poddaszu.

Surowy beton został użyty w kontraście do wykończonych drewnem sal konferencyjnych w kształcie domów.

mYns13wSNthBjzhULY3ElmCxMZE1FILCYePf26GnD0jt869Z6R9ukZj7mWIh_surowa-przestrzen-biurowa-2.JPG

Biuro jest siedzibą główną firmy doradczej Flamingo. Projektanci chcieli stworzyć przestrzeń sprzyjającą kreatywnemu i racjonalnemu myśleniu. Ich główną inspiracją była sama lokalizacja wnętrz biura, czyli poddasze. W efekcie powstała surowa przestrzeń nasycona kontrastami światła i cienia.

Zobacz projekty wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Lektury na Światowy Dzień Architektury
Lektury na Światowy Dzień Architektury

Ostatnia dekada w Polsce miłośnikom architektury mija zapewne pod znakiem zakupów: bardzo dynamiczni ...

Efektowna metamorfoza poprzemysłowej bryły
Efektowna metamorfoza poprzemysłowej bryły

Przemysłowa historia terenu, na którym swoją siedzibę wzniosła firma NT Industry sięga początku XIX ...

Nastrojowe muzeum spod kreski Mirosława Nizio
Nastrojowe muzeum spod kreski Mirosława Nizio

W czerwcu 2021 roku pracownia Mirosława Nizio podpisała umowę z Muzeum Podlaskim w Białymstoku na pr ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera