Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Słodkie wnętrze

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze przynoszące szczęście

 

3pV4vncUcx5zqTkbMYl1AIKXxU9ns8KrtPYSPvtsO2qD2NDuuphgX49vr1B1_slodkie-wnetrze1.jpg

W dniach 25 września – 3 października 2014 odbył się Beijing Design Week. W ramach wydarzenia projektant Henny van Nistelrooy zaprojektował sklep, który serwuje i sprzedaje ciasta domowej roboty. Lokal „Joy Luck Pie Club” znalazł się w historycznej dzielnicy Pekinu - Dashilar.

5qWYV3zgww4MfPmGtGujEy14ALRfDybFLRPaPp3mi7hwCeeDdgUoeWH3oaJN_slodkie-wnetrze2.jpg

Wszystkie ciasta w menu są oparte na tradycyjnych chińskich recepturach z wróżbami. Całe wyposażenie lokalu ma w sobie zakodowane znaczenia przynoszące szczęście.

Poprzez zestawianie obrazów owoców i zwierząt można według lokalnych wierzeń sprowadzić na siebie szczęście. Przykładowo, wizerunek nietoperza i brzoskwiń symbolizuje zdrowie i powodzenie w życiu.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Nagroda Architektoniczna Prezydenta m.st. Warszawy vol. 10 - wyniki konkursu architektonicznego
Nagroda Architektoniczna Prezydenta m.st. Warszawy vol. 10 - wyniki konkursu architektonicznego

To była jubileuszowa, dziesiąta edycja konkursu o Nagrodę Architektoniczną Prezydenta m. st. Warszaw ...

Budowa Kulturoteki coraz bliżej
Budowa Kulturoteki coraz bliżej

W warszawskiej dzielnicy Wesoła być może już niedługo powstanie wyczekany budynek łączący bibliotekę ...

E-konferencja Skorupa budynku: dachy, fasady, drewno i prefabrykacja w architekturze.
E-konferencja Skorupa budynku: dachy, fasady, drewno i prefabrykacja w architekturze.

Regulacyjne i technologiczne zmiany w zakresie metod wznoszenia budynków doprowadziły w ostatnich la ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera