Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja z ogrodem zimowym w Paryżu

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrza restauracji w kolonialnym stylu

 

csDulTrNB61jvDif1gMKzPuvPAc0AIMY3Vz0qpovHYhYT12Tq7bIVVdNX4bO_kolonialne-wnetrze1.jpg

W legendarnym paryskim Klay Club powstała restauracja z ogrodem zimowym Sinople zaprojektowana przez projektantkę - Charlotte Biltgen. Aranżacja wnętrza restauracji jest elegancka i wypełniona luksusowymi materiałami, bez ostentacji i przepychu. Autorka chciała połączyć lokalną stylistykę i egzotyczne dodatki.

yGSdPz8UExHlC89SCGvLTLBmXsxFOBYWo63WiRaBxYQbTbxsBUl2TVJj5xPs_kolonialne-wnetrze2.jpg

Restauracja pełni funkcję hotelowego lobby. Każdy ma się tam czuć swobodnie i ma mieć poczucie, że może tam wpaść o każdej porze dnia i nocy. Projektantka chciała uniknąć skojarzeń z tradycyjną restauracją, w której trzeba zarezerwować stolik.

Zobacz restaurację w Paryżu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Mieszkaj w Mieście na Tauzenie
Mieszkaj w Mieście na Tauzenie

Osiedla Tysiąclecia w Katowicach nie trzeba pewnie przypominać żadnemu miłośnikowi architektury. Pro ...

Retransmisja konferencji Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze III. Nowe Centrum Warszawy.
Retransmisja konferencji Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze III. Nowe Centrum Warszawy.

Za nami trzecia edycja konferencji "Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze", której temat ...

Błękitna i zielona infrastruktura w stolicy. Kolejna konferencja z cyklu „Idee i technologie” za nami
Błękitna i zielona infrastruktura w stolicy. Kolejna konferencja z cyklu „Idee i technologie” za nami

W dniu 13. czerwca 2024 odbyła się trzecia w 2024 roku konferencja w cyklu „Idee i Technologie” orga ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera