Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze restauracji inspirowane prastarymi drzewami

 

Czas czytania: ~1 min


Położona w centrum Hanoi Restauracja Cheering to dzieło architektów z pracowni H&P architects

 

WVwmFGNkbz77vlq5ztEE8uFIaAt6umQytuFS522fTl2QN01p6Wsd7MYTEbFG_rest-jak-drzewo1.jpg

Architekci z pracowni H&P architects zaprojektowali wyjątkowe wnętrze restauracji Cheering, która znajduje się w samym sercu Hanoi. Projektanci chcieli stworzyć miejsce, które będzie pomostem między dawną i współczesną architekturą. Inspiracją do powstania wnętrza restauracji okazały się prastare drzewa.

ZnM82gRqzuefsb6EKD2iO8bGloESCJdUALBovA75lgmN4vjzVywa5xHNoC8B_rest-jak-drzewo2.jpg

We wnętrzu restauracji znajdziemy trzy strefy: wewnętrzną, zewnętrzną i kącik dla dzieci. Taki układ funkcjonalny zachęca do wejścia. Pozwala zachować równowagę między tym co się dziele w środku a tym co jest na zewnątrz.

Zobacz wnętrze restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Prezent od architekta
Prezent od architekta

Architekci nie projektują tylko budynków. Czy to dla odmiany i rozrywki, czy namówieni przez różne f ...

Projekt przedszkola z cegły
Projekt przedszkola z cegły

Wśród realizacji architektonicznych nominowanych w konkursie Brick Award znalazły się obiekty o bard ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera