Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Oszczędne w wyrazie wnętrze sklepu Jun Hashimoto w Tokio

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze butiku w Tokio zaprojektowane przez pracownię projektową The Design Labo

 

3vpfjZgGsZBjvo4UDPOPqJecHlKSYBL7z8io2iPosba0hhByKbnLhNSmaxPF_tokiownetrze1.JPG

Architekci z japońskiej pracowni The Design Labo stworzyli wnętrze sklepu Jun Hashimoto w Tokio. Aranżacja wykorzystuje drewniany moduł pokrywający ściany i meble. Butik jest bardzo oszczędny w wyglądzie.

2TSLCILAw7rafYC5gYl3XsUvjEFvJWQM0DHyG43YtV5atmbQpm5xBUUSbfu0_tokiownetrze2.JPG

Drewniane powtarzalne struktury wnętrza sklepu pokrywają ściany oraz są podstawą konstrukcji mebli. Stolik, znajdujący się pośrodku, odbija światło tak, że na suficie pojawia się sylwetka księżyca.

Zobacz wnętrze sklepu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy
Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy

12 grudnia wieczorem, podczas uroczystej gali w Teatrze Studio ogłoszono laureatów corocznego konkur ...

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera