Stalowa toaleta publiczna w Norwegii - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Stalowa toaleta publiczna w Norwegii

 

Czas czytania: ~1 min


Ostre kąty, stal i rdza – publiczna toaleta, która stanęła przy jednym z Narodowych Szlaków Turystycznych w Norwegii

 

ipCaNUihy9E5aV9CinB31v2yqSCXwtplPPWcFvh816a6XgxqiRdrOu0jzhyJ_4f620db75c279-roadside.jpeg

Architekci z biura Manthey Kula zaprojektowali toaletę publiczną która stanęła przy jednym z Narodowych Szlaków Turystycznych w Norwegii. Ostre kąty, stal i rdza - to cechy charakterystyczne wnętrza.

q2Qy4RC8spWpeV0mQj51eDw6vdOgZyaPndiMKa3Ahdc2bS92CuPST81QSXNO_4f620d7644745-roadside2.jpeg

Toaleta publiczna powstała w wyjątkowym otoczeniu – w miejscu, gdzie biegnący między górami a morzem płaskowyż rozszerza się, tworząc naturalny punkt widokowy. Nowa konstrukcja musiała więc być na tyle ciężka, żeby mogła utrzymać się na swoim miejscu bez konieczności zakotwiczenia jej w skalistym gruncie.

Zobacz toaletę publiczną


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Urban Sequoia – projekt budynku pochłaniającego dwutlenek węgla
Urban Sequoia – projekt budynku pochłaniającego dwutlenek węgla

W pierwszej połowie listopada 2021 roku miała miejsce konferencja klimatyczna ONZ w Glasgow (COP26). ...

Zielona wizja dla Warszawy
Zielona wizja dla Warszawy

„Zależy nam na tym, by Nowe Centrum Warszawy było eleganckie, spójne, a przy tym przyjazne, bezpiecz ...

Biurowiec na wąskiej działce w Krakowie – prezentacja online i wywiad
Biurowiec na wąskiej działce w Krakowie – prezentacja online i wywiad

Wąski budynek biurowo-usługowy przy ul. Krasickiego w Krakowie to doskonały przykład tego, jak wpisa ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera