Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze klubu wyglądające jak skalna jaskinia

 

Czas czytania: ~1 min


Projektując wnętrze klubu w chińskim mieście Chongqing, architekci z biura One Plus Partnership Limited zainspirowali się naturalnym krajobrazem otaczającej miasto górskiej doliny.

 

zN8jYPLGY9xvumynV0dQuJvq1Nhvl7RIpAJk4rIcg5d2104zoQq2LSjxE35K_4fbde9255182e-chongqing-m.jpg

W chińskim mieście Chongqing powstał klub, którego wnętrze przypomina skalną jaskinię. Autorami projektu są architekci z pracowni One Plus Partnership Limited. Inspiracją do powstania wnętrza był naturalny krajobraz otaczający miasto górskiej doliny.

goSozXLiU6BTYXupxj3sdcMzZSxaZQ0GC1WMJtO8H3B1wfnxXC0HEFnDxPzC_4fbde886d25ba-chongqing-mountain-c-9.jpg

Punktem centralnym wnętrza jest wielka, skośna ściana złożona z zestawionych pod różnymi kątami trójkątnych płaszczyzn, które imitują ścianę jaskini.

Zobacz wnętrze klubu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Prezent od architekta
Prezent od architekta

Architekci nie projektują tylko budynków. Czy to dla odmiany i rozrywki, czy namówieni przez różne f ...

Projekt przedszkola z cegły
Projekt przedszkola z cegły

Wśród realizacji architektonicznych nominowanych w konkursie Brick Award znalazły się obiekty o bard ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera