Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze jak pomarszczone iglo

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze zimowego kompleksu narciarskiego w Shemshak niedaleko Teheranu,zainspirowane zostało kształtem iglo i śnieżnym krajobrazem pobliskich gór.

 

7QXiWnRYROwANh6LzyZIB2kMqWtskJSdNZStPenBNhQmmr3YIRzO7Li3p6zP_pomarszczone-iglo.jpg

Architekci z irańskiego Ryra Studio zaprojektowali wnętrza zimowego kompleksu narciarskiego w Shemshak niedaleko Teheranu. Inspiracją okazał się kształt iglo i śnieżny krajobraz pobliskich gór. Architekci postanowili odtworzyć topografię lodowych bloków.

Zobacz zimowe wnętrze


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy
Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy

12 grudnia wieczorem, podczas uroczystej gali w Teatrze Studio ogłoszono laureatów corocznego konkur ...

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera