(De)konstrukcja wnętrza NSV House - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


(De)konstrukcja wnętrza NSV House

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrza NSV House powstały w wyniku przebudowy starego, wiejskiego domu, a ich autorami są architekci z belgijskiej pracowni adn architecutres.

 

pM5kifD6AXFck2sljmhs1NwkxLUc7acjMf9iFCxkRN0m4OtFCwUvESFiTFZm_deko-nstrukcja2.jpg

Architekci z belgijskiej pracowni adn architecutres przebudowali stary, wiejski domu tworząc wnętrza NSV House. O przeszłości budynku świadczą fragmenty starej, drewnianej konstrukcji wyeksponowane na tle białych, gładkich ścian jak dzieła sztuki.

elR9TN4lfqiiHEnsf91pdAqWj55jz7db1RnE6sdhWuMQqb9s0gCV0sDr7qbf_deko-nstrukcja1.jpg

Głównym celem architektów było zachowanie elementów świadczących o historii budynku i jego oryginalnej wartości – kamieniarki oraz drewnianej konstrukcji dachu. We wnętrzu pojawiły się nowe elementy wykonane w większości z drewna brzozowego – klatka schodowa, garderoba, szafki kuchenne oraz boks mieszczący toaletę.

Zobacz NSV House


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Żorro – śląski superbohater wśród bloków mieszkalnych
Żorro – śląski superbohater wśród bloków mieszkalnych

W śląskim mieście Żory powstanie nowatorski budynek wielorodzinny na miarę XXI wieku. Nie bez kozery ...

Zielona wizja dla Warszawy
Zielona wizja dla Warszawy

„Zależy nam na tym, by Nowe Centrum Warszawy było eleganckie, spójne, a przy tym przyjazne, bezpiecz ...

Biurowiec na wąskiej działce w Krakowie – prezentacja online i wywiad
Biurowiec na wąskiej działce w Krakowie – prezentacja online i wywiad

Wąski budynek biurowo-usługowy przy ul. Krasickiego w Krakowie to doskonały przykład tego, jak wpisa ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera