Wnętrze z czasów prohibicji - restauracja w Atlancie - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze z czasów prohibicji - restauracja w Atlancie

 

Czas czytania: ~1 min


W Atlancie powstało wnętrze restauracji, dzięki któremu możemy na chwilę możemy poczuć atmosferę epoki amerykańskiej prohibicji.

 

5O10TOjIEu28KIxW34GpQnTIzLXA9hVOShMW7sMng60mGUyvqhh3SsUyjWOi_wnetrz-z-czas-prohiob1.JPG
Jeśli epoka amerykańskiej prohibicji nie jest Wam obca warto odwiedzić restaurację w Atlancie. Projektem wnętrza zajęło się studio Blackdog, mieszczące się również w Atlancie. Największym wyzwaniem przed jakim stanęli architekci to przearanżowanie i tchnięcie nowego życia w miejsce, w którym wcześniej mieściła się inna knajpa.
dQ5F12LDvRIEcLeCGFscF3FEArjRm8ZOuHHAY9GvzR7jYA3hjv3AsYjp1fDU_wnetrz-z-czas-prohiob2.JPG

W trakcie pracy koncepcyjnej architekci postanowili poszukać inspiracji na tętniących życiem ulicach Nowego Jorku. W tym celu odwiedzili kilka tamtejszych restauracji, między innymi Freemans z akcentami folklorystycznymi, industrialną The Dutch i Locande Verde, która stylistycznie przypomina przytulną, włoską knajpkę.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Innowacyjny konkurs na projekt parku w Warszawie
Innowacyjny konkurs na projekt parku w Warszawie

7 maja 2021 roku ogłoszono wyniki konkursu na opracowanie koncepcji parku o charakterze miejskim w d ...

Prefabrykacja w architekturze
Prefabrykacja w architekturze

Po okresie zniechęcenia do prefabrykacji spowodowanej doświadczeniami okresu PRL, w tej chwili wraca ...

Webinarium Knauf: Projekt, najważniejszy etap prac dociepleniowych od wewnątrz. Jak zrobić to dobrze?
Webinarium Knauf: Projekt, najważniejszy etap prac dociepleniowych od wewnątrz. Jak zrobić to dobrze?

Co jest ważne? Współczynnik U, komfort użytkowania czy wpływ docieplenia na trwałość przegrody? Proj ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera