"Słodkie" wnętrze
Data dodania: 06.06.2016 Czas czytania: ~1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 06.06.2016 Czas czytania: ~1 min
Cukiernia Lukullus istnieje od 1946 roku. Została założona przez przedwojennego mistrza czekolady w fabryce Wedla.
Architekci Marcin Kwietowicz oraz Karolina Matusik zaprojektowali wnętrze istniejącej od 1946 roku cukierni Lukullus, która została założona przez przedwojennego mistrza czekolady w fabryce Wedla. Jej pierwsza siedziba znajdowała się na warszawskiej Pradze. Dziś to sieć eleganckich punktów w galeriach handlowych. Jeden z nich powstał na Saskiej Kępie na skrzyżowaniu ulic Francuskiej i Walecznych.
Warto podkreślić, że jest to marka silnie osadzona w klimacie stolicy. Firma szczyci się swoją historią i wspiera m.in. lokalne instytucje kultury. Projekt kawiarni na ulicy Francuskiej to wyrazista i prosta kompozycja. Dominuje znak rozpoznawczy firmy- czyli żółty kolor.
Zobacz Cukiernię Lukullus
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
High House to wynik gruntownej renowacji pięciometrowej szerokości miejskiej szeregówki na przedmieś ...
W epoce koncepcji Medycyny opartej na wartościach (Value Based Healthcare VBC) zainicjowanej przez h ...
Dewzrost to pojęcie, które od dawna już definiuje myślenie, którego celem jest alternatywne ukierunk ...
Schody, które często są postrz...
Odkryj wyjątkowość kolekcji pł...
Urządzając swoje mieszkanie, w...
Tapety na ścianę są jednym z p...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz