"Słodkie" wnętrze
Data dodania: 06.06.2016 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 06.06.2016 Czas czytania: ~ 1 min
Cukiernia Lukullus istnieje od 1946 roku. Została założona przez przedwojennego mistrza czekolady w fabryce Wedla.
Architekci Marcin Kwietowicz oraz Karolina Matusik zaprojektowali wnętrze istniejącej od 1946 roku cukierni Lukullus, która została założona przez przedwojennego mistrza czekolady w fabryce Wedla. Jej pierwsza siedziba znajdowała się na warszawskiej Pradze. Dziś to sieć eleganckich punktów w galeriach handlowych. Jeden z nich powstał na Saskiej Kępie na skrzyżowaniu ulic Francuskiej i Walecznych.
Warto podkreślić, że jest to marka silnie osadzona w klimacie stolicy. Firma szczyci się swoją historią i wspiera m.in. lokalne instytucje kultury. Projekt kawiarni na ulicy Francuskiej to wyrazista i prosta kompozycja. Dominuje znak rozpoznawczy firmy- czyli żółty kolor.
Zobacz Cukiernię Lukullus
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Szczęśliwie coraz więcej zabytkowych obiektów nie tylko odzyskuje swój architektoniczny blask, ale z ...
W warszawskiej dzielnicy Ursus od lat tereny poprzemysłowe są zamieniane w kwartały nowej, głównie m ...
W kwietniu 2025 roku zakończyła się rewaloryzacja pierwszego budynku na terenie poznańskiej Starej R ...
Czyste okna stanowią wizytówkę...
Szklane powierzchnie w kuchni...
Chcąc w pełni cieszyć się właś...
Wybór materaca to jedna z najw...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz