Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Betonowy pawilon – miejsce odpoczynku

 

Czas czytania: ~ min


Betonowy pawilon powstał na wysokości 1200 m, na szczycie skalistej góry na trasie Aurlandsfjellet, turystycznego szlaku, położonego w południowo-zachodniej części Norwegii. To pracownia LJB opracowała projekt pawilonu, w którym turyści mogą odpocząć w czasie wędrówki.

 

Dla turystów

Betonowo pawilon ma służyć wakacyjnym wędrownikom, tym, którzy swój urlop postanowili spędzić, poznając skaliste góry Norwegii i kamienne urwiska nad morzem. W trosce o mniej zaprawionych wędrowników władze Norwegii wzdłuż szczególnie popularnych tras wybudowały różne obiekty, pozwalające na odpoczynek.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Historia i tradycja we współczesnym designie. BXB Studio.
Historia i tradycja we współczesnym designie. BXB Studio.

Współczesna architektura napotyka szereg wyzwań związanych ze zrównoważonym rozwojem, ekologią czy i ...

Park do spotkań i działań
Park do spotkań i działań

Klub Studencki Szkoły Głównej Handlowej „Park” działał na warszawskim Polu Mokotowskim od końca lat ...

Retransmisja konferencji Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze III. Nowe Centrum Warszawy.
Retransmisja konferencji Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze III. Nowe Centrum Warszawy.

Za nami trzecia edycja konferencji "Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze", której temat ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera