Rozbudowa muzeum – aluminium na skale (strona 2) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Rozbudowa muzeum – aluminium na skale

 

Czas czytania: ~ min


Rozbudowa muzeum, zajmującego zabytkowy budynek w hiszpańskim mieście San Sebastián – to dzieło pracowni Nieto Sobejano Arquitectos. Projektanci opracowali dla rozbudowanej części taką formę, aby nikt nie miał wątpliwości, że powstała w innej epoce.

 

Nowe skrzydło

Rozbudowa muzeum była niezbędna: placówka mieściła się w przez dekady dopasowywanym do jego potrzeb zabytkowym gmachu. Już dawno zabrakło w nim miejsca na dalszy rozwój. W nowym skrzydle znalazło się miejsce na sale wystawa czasowych, ale także audytorium, sale wykładowe i warsztatowe. Powstała też kawiarnia i sklep.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nietypowy projekt wieży widokowej w górach
Nietypowy projekt wieży widokowej w górach

Wieża widokowa na liczącym 1425 m n.p.m. Śnieżniku została zbudowana w latach 1895–1899 z inicjatywy ...

Chronourbanistyka  - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna
Chronourbanistyka - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna

W kolejnej odsłonie debat Sztuka Architektury + porozmawiamy o idei chronourbanistyki oraz zastosowa ...

Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej
Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej

Zazielenienie dachu nad garażem, wiatą lub domem mieszkalnym z możliwością wykorzystania go jako tar ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera