Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Lodziarnia w Tokio

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze lodziarni Snow Picnic

 

38o48YuFG0j8zpaVFS8lHw3epfCgZkLoWl9KaHEHJZrvl1CdO7quZH4jCekZ_snow-picnic1.jpg

Zaprojektowane przez pracownię Torafu Architects wnętrza, to przestrzeń lodziarni w jednym z centrów handlowych w Tokio. Klienci mogą na żywo obserwować proces powstawania lodów – każde zamówienie to prawdziwy show połączenia ciekłego azotu z koncentratem.

CaazVCYUcbaJz2IzM8mMJN6saqhQ3usj4t5gi2DMARgX8zxoCZGfmSuuWqoR_snow-picnic2.jpg

Wejście do lokalu wykonano jako szklaną fasadę, otwierającą się na ulicę. Posadzka składa się z trzech podestów, rosnących wysokością w stronę tyłu sklepu. Zwieńczeniem długiego wnętrza jest lada sprzedażowa, która pełni funkcję zarówno kuchni jak i sceny dla prezentowanej w lokalu sztuki tworzenia lodów.

Dzięki zróżnicowanej posadzce, wykonanej z trzech różnych materiałów, stworzono trzy różne wnętrza. W lokalu wykorzystano różnej wielkości siedziska, które pozwalają na spożywanie lodów w różnych pozycjach – przy wysokiej ladzie, typowym stoliku czy na wygodnej kanapie.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Drewniany biurowiec
Drewniany biurowiec

Członkowie zespołu wiedeńskiej pracowni Heri&Salli stworzyli projekt architektoniczny nietypowego bi ...

Harmonijny projekt architektoniczny z cegły
Harmonijny projekt architektoniczny z cegły

Głównymi wyznacznikami kierunku projektowania było naturalne wtopienie się obiektu w otoczenie zarów ...

Webinarium AHEC: Amerykańskie drewno liściaste: gatunki, odnawialność, zastosowanie w budownictwie
Webinarium AHEC: Amerykańskie drewno liściaste: gatunki, odnawialność, zastosowanie w budownictwie

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera