Lodziarnia w Tokio
Data dodania: 05.09.2014 Czas czytania: ~1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 05.09.2014 Czas czytania: ~1 min
Wnętrze lodziarni Snow Picnic
Zaprojektowane przez pracownię Torafu Architects wnętrza, to przestrzeń lodziarni w jednym z centrów handlowych w Tokio. Klienci mogą na żywo obserwować proces powstawania lodów – każde zamówienie to prawdziwy show połączenia ciekłego azotu z koncentratem.
Wejście do lokalu wykonano jako szklaną fasadę, otwierającą się na ulicę. Posadzka składa się z trzech podestów, rosnących wysokością w stronę tyłu sklepu. Zwieńczeniem długiego wnętrza jest lada sprzedażowa, która pełni funkcję zarówno kuchni jak i sceny dla prezentowanej w lokalu sztuki tworzenia lodów.
Dzięki zróżnicowanej posadzce, wykonanej z trzech różnych materiałów, stworzono trzy różne wnętrza. W lokalu wykorzystano różnej wielkości siedziska, które pozwalają na spożywanie lodów w różnych pozycjach – przy wysokiej ladzie, typowym stoliku czy na wygodnej kanapie.
Zobacz projekt wnętrza
To była już ósma edycja konkursu, w którym nowo powstałe warszawskie budynki rywalizują ze sobą o mi ...
Współczesny świat nie jest łatwym miejscem do życia. Wszechobecny pośpiech i presja, życie w zatłocz ...
Zmiany klimatyczne powodują niekorzystne skutki w mieście. Wyspy ciepła, gwałtowne opady, susza klim ...
Wybór materaca na łóżko to nie...
Styl nowoczesny jest jednym z...
Lustra podświetlane diodami LE...
Nie wszyscy wiedzą, że ceramik...
ZOBACZ WSZYSTKIEKontakt
redakcja@sztuka-architektury.pl
tel: 691 233 249, 723 443 440
ul. Górczewska 216 lok 401, 01-460 Warszawa
Opinie
Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz