Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


220m długości ma most dla pieszych, zbudowany nad doliną w portugalskim mieście Covilha. Stalowo-drewniana konstrukcja powstała w 2009 roku wg projektu biura Carrilho da Graça Arquitectos.

 

Rytm nie monotonny

Falująca, kilkukrotnie zmieniająca bieg przeprawa wsparta została na prostych, gładkich słupach. Wyjątkiem jest jeden z nich, mający formę skręcającej się ku górze spirali. Jego nietypowa forma przełamuje monotonię rytmu podtrzymujących kładkę podpór.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera