Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Skwer uczelni medycznej Curtin University w Australii

 

Czas czytania: ~1 min


Prezentowana przestrzeń to skwer uczelni medycznej Curtin University w Australii. Została zaprojektowana przez pracownię PLACE Laboratory.

 

skwer uczelni

Prezentowana przestrzeń to skwer uczelni medycznej Curtin University w Australii. Została zaprojektowana przez pracownię PLACE Laboratory. Koncepcja zakładała stworzenie miejsca, które połączy przeszłość z przyszłością i będzie początkiem zmian i rozwoju całej uczelni – zarówno budynków, jak i całego kampusu. 

skwer uczelni

Powstała przestrzeń reprezentuje najnowsze zasady projektowania, oparte na doświadczeniach oraz emocjach wyrażających lokalną społeczność. Jednym z głównych celów było także zaprojektowanie części nieformalnej do formalnej w stosunku 70:30 – uznając, że studenci spędzają więcej czasu na indywidualną naukę poza salami wykładowymi.

 

Zobacz Skwer na Uniwersytecie Medycznym w Australii


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Przestrzen Publiczna

Prezent od architekta
Prezent od architekta

Architekci nie projektują tylko budynków. Czy to dla odmiany i rozrywki, czy namówieni przez różne f ...

Projekt przedszkola z cegły
Projekt przedszkola z cegły

Wśród realizacji architektonicznych nominowanych w konkursie Brick Award znalazły się obiekty o bard ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera