Biurowiec w Laval – światło i cień (strona 2) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biurowiec w Laval – światło i cień

 

Czas czytania: ~ min


Biurowiec w Laval – to dzieło pracowni Périphériques Marin + Trottin Architectes. Projektowi przyświecała idea, by stworzyć miejsce pracy nie tylko funkcjonalne i ergonomiczne, ale i maksymalnie przyjazne – po prostu takie, w którym użytkownicy czuliby się dobrze. Jak to się udało?

 

Biurowiec w Laval stanął na niewielkiej działce, w niezbyt urokliwej okolicy terenów komercyjnych, położonych wzdłuż ruchliwej szosy. Otoczenie mało malownicze, za to brak gęstej zabudowy architekci uznali za atut – chcieli bowiem, aby wnętrze biura było oświetlone w naturalny sposób.

Tagi

Hot


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom Nad Jeziorem od Toya Design
Dom Nad Jeziorem od Toya Design

Gdy dostaje się do zabudowania zieloną działkę w Puszczy Noteckiej, jest jasne, że bryła domu ma swo ...

Projekt architektoniczny na stulecie
Projekt architektoniczny na stulecie

Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie w 2019 roku obchodziła stulecie istnie ...

Nagroda Roku SARP: najlepszy dom jednorodzinny
Nagroda Roku SARP: najlepszy dom jednorodzinny

Nagroda Roku SARP – to prestiżowy i ceniony konkurs, w którym architekci oceniają prace swoich kole ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera