Biurowiec w Laval – światło i cień (strona 3) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biurowiec w Laval – światło i cień

 

Czas czytania: ~ min


Biurowiec w Laval – to dzieło pracowni Périphériques Marin + Trottin Architectes. Projektowi przyświecała idea, by stworzyć miejsce pracy nie tylko funkcjonalne i ergonomiczne, ale i maksymalnie przyjazne – po prostu takie, w którym użytkownicy czuliby się dobrze. Jak to się udało?

 

Biurowiec w Laval został założony na planie zbliżonym do kwadratu i wyposażony w niewielki, wewnętrzny dziedziniec. Zielone patio wyposażono w zygzakowato przecinające jego przestrzeń schody, wiodące na dach, który zamieniono w przestrzeń wypoczynkową z tarasem , zielenią, miejscami do siedzenia.

Tagi

Hot


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Drewniane domki Cichosza w Szydłowie
Drewniane domki Cichosza w Szydłowie

„Architektura to uzupełnienie pejzażu i zarazem jego dopełnienie, bo gdy już powstanie to ten pejzaż ...

Niezwykła rozbudowa domu
Niezwykła rozbudowa domu

Jeszcze kilka lat temu w kamienicy na wrocławskim Ostrowie Tumskim działał punkt usługowy z branży p ...

Biurowiec na wąskiej działce
Biurowiec na wąskiej działce

Nasze miasta są coraz gęściej zabudowane, a mieszkańców i użytkowników miejskiej przestrzeni wciąż p ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera