Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zielone atrium w Kopenhadze

 

Czas czytania: ~1 min


Nowoczesne atrium w budynku biurowym w dzielnicy Soborg w Kopenhadze

 

DMYGMRVWjbMfeovJPBfCuKzRPQmbtpamW4nj20HgIk160YRSxLvjAPthCmv5_zielone-atrium1.jpg

Architekci z pracowni PLH studio zaprojektowali zielone atrium wraz z budynkiem, w którym się znajduje.W biurowcu znajdują się liczne pomieszczenia biurowe oraz sale konferencyjne. Głównym założeniem projektu zielonego atrium było pogodzenie potrzeb użytkowników i zapewnienie im przyjaznego miejsca do odpoczynku w środowisku pracy.

I8LC8pnDLUfSWGca9r9Y27VBeyUO8XfDz3zZLvqYWPswdS8BfKbUNGeQy0RB_zielone-atrium2.jpg

Nowoczesne atrium w budynku biurowym pełni rolę zielonego atrium. Zlokalizowane jest w centrum dwóch sekcji o kształcie litery L. Rozplanowanie obiektu w ten sposób pozwoliło na stworzenie przestrzeni o naturalnym doświetleniu dziennym.

Zielone atrium umożliwia pracownikom, gościom i pobliskim mieszkańcom zrelaksować się w porze dziennej. Układ architektoniczny zapewnia pieszym na szybkie i komfortowe przejście z jednego skrzydła biurowca do drugiego.

Zobacz zielone atrium


Podepnij swój artykuł

tagi

Modernizm nad jeziorem
Modernizm nad jeziorem

Pracownia Design Lab Group jest odpowiedzialna za projekt architektoniczny ośrodka wypoczynkowego na ...

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera