Skwer w Bostonie - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Jak zaprojektować przyjazny skwer?

 

Czas czytania: ~1 min


Biuro Landworks Studio zaprojektowało skwer, który mieści się w południowym Bostonie. Koncepcja zakładała przekształcenie ponad 100 letniej przestrzeni w przyjazny i funkcjonalny skwer.

 

p9a02uKvJOOEsJZwahUqNfLI5Mj3cZhCAE6Z8AZX8NHk9wQWZJlYdswnIvJX_5912c8ef06aa5-courtsquare-01jpg.jpg

Centralnym elementem tego obiektu jest ścieżka o interesującym kształcie. Jej konstrukcja została wykonana z betonu, a następnie pokryta drewnianymi panelami o dwóch różnych fakturach co dodatkowo urozmaica opisywaną przestrzeń.

qbRRAZL0AKShxVpicerMTrjF8pwAnnUAeX37c8L5Kg8kow6K20FZxr3rG9WL_5912c90c693b5-courtsquare-08jpg.jpg

Skwer otoczony jest ze wszystkich stron oknami, więc głównym celem jaki postawili sobie architekci  było zaprojektowanie takiej przestrzeni, aby wyglądała interesująco i nieco inaczej z każdego miejsca budynku.

 

Zobacz skwer


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Przestrzeń Publiczna

Niezwykła rozbudowa domu
Niezwykła rozbudowa domu

Jeszcze kilka lat temu w kamienicy na wrocławskim Ostrowie Tumskim działał punkt usługowy z branży p ...

Najlepsza przestrzeń publiczna w Polsce – wyniki konkursu architektonicznego
Najlepsza przestrzeń publiczna w Polsce – wyniki konkursu architektonicznego

Ostatniego dnia 2020 roku poznaliśmy wyniki organizowanego przez Towarzystwo Urbanistów Polskich kon ...

Biurowiec na wąskiej działce
Biurowiec na wąskiej działce

Nasze miasta są coraz gęściej zabudowane, a mieszkańców i użytkowników miejskiej przestrzeni wciąż p ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Krajobraz
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera