Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Restauracja ZONI - nowy projekt wnętrza Nizio Design International

 

Czas czytania: ~1 min


Przy działającym od czerwca 2018 r. Muzeum Polskiej Wódki w Warszawie powstała restauracja ZONI. Za projekt wnętrza oraz aranżację przestrzeni odpowiada pracownia Nizio Design International.

 

Mirosław Nizio

Mirosław Nizio i jego wizja wnętrza restauracji

Projekt wnętrza restauracji, znajdującej się w historycznym budynku, uwzględniał wykorzystanie dawnych instalacji: wykończenia z drewna, przemysłowe lampy, stali i mosiądzu. Stanowiły one również inspirację dla Mirosława Nizio przy tworzeniu nowych mebli oraz detali. Na długości baru ustawiono potężne, stare żeliwne kotły, a schody prowadzące do sali jadalnej wykonano z drewna z przedwojennych beczek.

Mirosław Nizio

Stary, nowy sufit

Architekci pozostawili na wysokości sufitu żelazne i miedziane elementy orurowania, w które wmontowano elementy oświetlenia uzyskując ciekawy efekt rozjaśnienia rozległej przestrzeni. Mosiężne balustrady, okratowania czy ruchome moduły utrzymano w ciemnej kolorystyce podobnie jak drewno, z którego wykonano zaprojektowane specjalnie do restauracji ZONI eleganckie krzesła.

 

Restauracja ZONI to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Zobacz jak wygląda projekt wnętrza wg Nizio Design International. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Projekt Wnętrza, Aranżacja Wnętrza, Wnętrza Publiczne

Dom asymetryczny od INOSTUDIO architekci
Dom asymetryczny od INOSTUDIO architekci

„Naszym zadaniem było zaprojektowanie nowoczesnego, energooszczędnego domu, pełnego naturalnego świa ...

Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja
Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja

6 lutego 2020 o godz.17:30 podczas Forum Designu&Architektury (IGLICA, pawilon nr 11) organizowanego ...

Modułowe miasto przyszłości
Modułowe miasto przyszłości

Zobaczcie projekt architektoniczny, stworzony przez pracownię EFFEKT Architects i laboratorium desig ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera