Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Projekt ogrodu z podziałem na dwie części

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni Zielona Fala stworzyli projekt ogrodu, który został podzielony na dwie części. Ponieważ budynek, który usytuowany jest na działce o powierzchni 1256 m2 pełni funkcję mieszkalną i usługową, zaproponowany ogród uwzględnia te dwie funkcje.

 

zielona fala, projekt ogrodu
zielona fala, projekt ogrodu

Podział ogrodu na strefy

W części usługowej architekci zaproponowali reprezentacyjne wejście do biura i dużą płaszczyznę z kostki przemysłowej z myślą o transporcie materiałów zaopatrzeniowych. Uwzględnili również zapisy miejscowego planu zagospodarowania, które wskazywały konieczność występowania powierzchni czynnej biologicznie na poziomie 25% działki. Ogród prywatny, czyli druga część był już mniej zabetonowany. Znalazł się tu duży taras biesiadny i mniejszy relaksacyjny. Otoczone zostało wypełnione dużą ilością wysokich roślin.

 

Zobacz projekt ogrodu od pracowni Zielona Fala, który został podzielony na dwie strefy wg przeznaczenia. Więcej inspiracji znajdziesz w naszym serwisie sztuka-krajobrazu.pl.

 

Zobacz projekt ogrodu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Projekt Ogrodu

Białe domy i amerykański sen
Białe domy i amerykański sen

An Nhiên House to wyjątkowy projekt autorstwa Ho Khue Architects, zlokalizowany w wietnamskim mieści ...

Bernardyńska we Wrocławiu się zmienia
Bernardyńska we Wrocławiu się zmienia

Zakończył się pierwszy etap przebudowy ulicy Bernardyńskiej we Wrocławiu. Finansowana przez dewelope ...

Szare pudełko na sztukę
Szare pudełko na sztukę

9 marca 2024 roku wystawami rzeźby Adolfa Ryszki oraz fotografii Chrisa Niedenthala zainaugurowała s ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Krajobraz
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera