Skwer przy nowym ratuszu w Niemczech - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Skwer przy nowym ratuszu w Niemczech

 

Czas czytania: ~1 min


nzD8osfxMm7JrYSFvc7Y48qoBigLOXEi0z6MBA7J6MwinWDdjgXIDWlk8oL0_solingen1.JPG

W 1993 roku rada Solingen, przemysłowego miasta w centralnych Niemczech, zdecydowała scalić wszystkie biura służb miejskich w jeden, nowy budynek. W tym celu zdecydowano się stworzyć nowy kwartał złożony z budynków komunalnych, mieszkalnych, sklepów, gastronomii oraz biur.

qEdLoupKRLfyKXJYVh3HIuGOfinFUsAtwC64CnNCy3E44jKXkad0MVe3Stcv_solingen2.JPG

Skwer przy nowym ratuszu stał się miejskim, żywym organizmem z dostępem do wewnętrznych dziedzińców ogrodowych. Sieć mniejszych skwerów oraz ciągów pieszych łączy się płynnie z otoczeniem.

Zobacz skwer w Niemczech


Podepnij swój artykuł

tagi

Drewniany biurowiec od APA Wojciechowski Architekci
Drewniany biurowiec od APA Wojciechowski Architekci

Członkowie pracowni APA Wojciechowski Architekci mówią wprost: ten projekt architektoniczny zrewoluc ...

Chronourbanistyka  - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna
Chronourbanistyka - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna

W kolejnej odsłonie debat Sztuka Architektury + porozmawiamy o idei chronourbanistyki oraz zastosowa ...

Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej
Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej

Zazielenienie dachu nad garażem, wiatą lub domem mieszkalnym z możliwością wykorzystania go jako tar ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera