Konferencja HoReCa w architekturze
Data dodania: 20.02.2025 Czas czytania: ~ 11 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 20.02.2025 Czas czytania: ~ 11 min
Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie naszej konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Prezentacje dla architektów poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów. Zapraszamy 26 marca 2025 na godz. 9:30 do Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie. Zarejestruj się już teraz!
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
||
![]() |
|
|
Krzysztof Sołoducha, Grupa Sztuka Architektury
Prelekcja skupi się na praktycznych aspektach budowania dochodowego konceptu, który łączy dopasowanie do grup docelowych z efektywnie zaplanowanym Guest experience.
Poruszane zagadnienia:
- kluczowe definicje i znaczenie Guest experience w kontekście funkcjonalności przestrzeni hotelowych i restauracyjnych.
- metody identyfikacji i analizy specyficznych potrzeb różnych grup docelowych, stanowiących fundament dla odpowiednio dostosowanego konceptu
- praktyczne rozwiązania związane z optymalizacją układu przestrzennego, ergonomią, akustyką i oświetleniem.
- przykłady wdrożeń, które pokazują, jak funkcjonalny design może znacząco wpłynąć na komfort gości oraz rentowność obiektu.
- integracja nowoczesnych technologii i systemów zarządzania, wspierających codzienną eksploatację przestrzeni.
- kwestie finansowe, strategia obniżania kosztów operacyjnych przy jednoczesnym podnoszeniu jakości doświadczenia ze szczególnym uwzględnieniem aspektu przestrzennego
- wnioski, dyskusja, wymiana praktycznych doświadczeń i pomysłów na rozwój efektywnego konceptu we współpracy z twórcami przestrzeni
Prezentację poprowadzi: Piotr Grajewski, Grajewski Consulting
Piotr Grajewski jest przedsiębiorcą i konsultantem biznesowym z ponad 25-letnim doświadczeniem w branży Hospitality. Specjalizuje się w doradztwie strategicznym i operacyjnym. Realizuje projekty w obszarach: kreacja konceptów, zarządzanie operacyjne, zarządzanie finansami, budowanie i motywowanie zespołów, zarządzanie produktem, rozwój sieci, przejęcia i akwizycje. Zrealizował ponad 50 projektów w tym dla marek sieciowych (Whiskey in the Jar), hotelowych (Puro Hotels), minibrowarów restauracyjnych (Jan Olbracht, Księży Młyn, Sowiduch). Doradzał spółce PL 2013 (Stadion Narodowy) i parkom rozrywki Majaland w ramach budowania strategii sprzedaży oferty F&B. Wspierał zagranicznych inwestorów we wprowadzaniu konceptów na Polski rynek (Black Real Burgers).
Prezentację poprowadzi: Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi
Prezentacja skupi się na roli percepcji zmysłowej w projektowaniu wnętrz i jej wpływie na doświadczenie użytkownika, szczególnie w branży HoReCa.
Omówione zostaną błędy i wyzwania współczesnych przestrzeni oraz nowe potrzeby społeczeństw, które skłaniają do stosowania podejścia multisensorycznego.
Poruszane zagadnienia:
- Czym jest design synestetyczny i jak odpowiada na potrzeby branży HoReCa?
- W jaki sposób wnętrza mogą „opiekować się” gościem i wpływać na jego doświadczenie?
- Czy design synestetyczny stanie się standardem w hotelach i restauracjach przyszłości?
Prezentację poprowadzi: Anna Milczarek, studio projektowe AFORM
Ur. 1990. Studia: Wydział Architektury Wnętrz ASP w Warszawie. Stypendium Rektora ASP (2022/23). Od 2016 roku prowadzi studio projektowe AFORM. W pracy łączy wiedzę o człowieku i przestrzeni z bogatym doświadczeniem zawodowym – tworzy projekty wnętrz, skupiając się na oddziaływaniu przyjaznym zmysłom i emocjom użytkownika
W programie:
- Krótka prezentacja firmy KOMAT jako producenta mebli ze stali nierdzewnej
- Omówienie oferty produktowej w zakresie mebli i urządzeń dla sektora HoReCa
- Meble ze stali nierdzewnej a design estetyczny - jak się łączą i uzupełniają
- Nieograniczone możliwości produkcyjne - dowolność kształtów
- OK dla stali nierdzewnej - możliwe struktury powierzchni, atrakcyjność i estetyka produktów
- Ogranicza nas tylko wyobraźnia - wysoka jakość dostępna na wyciągnięcie ręki
Prezentację poprowadzi Marcin Przybyło, koordynator sprzedaży, Komat Mieczysław Kozłowski
Marcin Przybyło to doświadczony manager odpowiedzialny za rozwój produktów i sprzedaż na terenie całego kraju i zagranicą, od 6 lat wchodzący w skład zespołu firmy KOMAT, polskiego producenta mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej. Od 15 lat związany z branżą HoReCa. Pierwotnie technolog i projektant technologii gastronomicznych ściśle współpracujący z Sanepid’em i wymogami stawianymi projektowanym kuchnią hotelowym, kawiarniom czy restauracjom. Solidne podstawy techniczne były źródłem dalszego rozwoju w sektorze sprzedaży i wyposażania lokali gastronomicznych, umożliwiającego nabycie jakże cenionej wiedzy praktycznej i umiejętności radzenia sobie z każdym problemem. Od lat prowadzi szkolenia produktowe. Chętnie dzieli się wiedzą z innymi w zakresie produkcji mebli jak i tworzenia profesjonalnych projektów barów, ciągów wydawczych czy linii bufetowych, co stało się obecnie jego pasją. Na przestrzeni lat współpracował m.in. z: IKEA, HbH, Google, Business Garden, Norblin, Compas, Horizon Hotel, Chefs Culinar, PGE Narodowy.
Prezentację poprowadzi: Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design
Łukasz Paszkowski jest projektantem wzornictwa przemysłowego. Od wielu lat współpracuje indywidualnie z polskimi producentami sprzętu AGD, mebli i elementów wyposażenia wnętrz. Jest wielokrotnym finalistą konkursu Young Design organizowanego przez Instytut Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie. Konkurs ma na celu wskazanie najbardziej obiecujących projektantów młodego pokolenia, takich, którzy rozumieją rynek i będą umieli w przyszłości pracować z przemysłem. Stypendysta Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego za wybitne osiągnięcia 2012/2013. W pracy projektanta skupia się na identyfikowaniu i rozwiązywaniu realnych potrzeb użytkowników. Łamie utarte schematy poszukując innowacyjnych rozwiązań. Jego projekty zdobywały nagrody Must Have, Red Dot Design, Dobry Design czy Jump the Gap.
Prezentację poprowadzi: dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się projektowaniem technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i szpitalnych.
Prezentację poprowadzi: Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska
Eryk Jóźwiak to człowiek związany z branżą HoReCa nieprzerwanie od 30 lat! Od ponad 25 lat mocno wspiera oraz rozwija branżę reprezentując Winterhalter Polska – producenta najwyższej klasy, dostępnych od ponad 25 lat na polskim rynku zmywarek gastronomicznych. Jego kolosalne doświadczenie to wyjątkowy miks wiedzy, umiejętności sprzedażowych i technicznych oraz bezpośredniej obserwacji rynku, którą prowadzi od ćwierćwiecza. W profesjonalnych kuchniach restauracyjnych i hotelowych widział już chyba wszystko i niewiele jest go w stanie zaskoczyć. Jest niekwestionowanym ekspertem w branży, który z przyjemnością dzieli się swoja wiedzą oraz doświadczeniem.
Szukasz optymalnych rozwiązań, które zadbają o idealny efekt zmywania przy jednoczesnym generowaniu oszczędności? To pytania, na które na co dzień odpowiadamy naszym Klientom i Partnerom. Z przyjemnością Państwu doradzimy, ponieważ robimy to #zmiłościdozmywania!
Znaczenie sal wielofunkcyjnych dla funkcjonowania hotelu.
Wymagania przestrzenne i funkcjonalne sal wielofunkcyjnych
Prezentację poprowadzi Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport
Piotr Koziorowski od 2020 roku pełni funkcję Dyrektora Generalnego Golden Tulip Warsaw Airport, odpowiadając za zarządzanie operacyjne, politykę cenową i rozwój strategii sprzedaży. Mam 20 lat doświadczenia w hotelarstwie, obejmującego zarządzanie recepcją, działem rezerwacji oraz housekeepingiem w hotelach Best Western, Hyatt Regency i Intercontinental.
Prezentację poprowadzi dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się projektowaniem technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i szpitalnych.
Prezentacja będzie praktycznym spojrzeniem na zagadnienia optymalizacji, wykorzystania nowych technologii oraz współpracę projektantów i szefa kuchni na etapie wstępnych koncepcji. W prezentacji pojawi się odpowiedź na pytanie jak projektować kuchnie zoptymalizowane, odpowiedzialne społecznie oraz wpisujące się w trendy światowe.
Prezentację poprowadzi Michał Fabiszewski, Sodexo
Michał Fabiszewski to podróżnik, Master Chef, Global Chef, doradca kulinarny i wykładowca akademicki. Ambasador kampanii Chefs for Change. Jeden z Szefów Kuchni podczas tegorocznych igrzysk olimpijskich w Paryżu. Zwycięzca prestiżowego konkursu Cook for Change w kategorii „optymalizacja marnotrawstwa żywności”.
Jako Główny Szef Kuchni, odpowiada za tworzenie menu dla sieci restauracji Sodexo Polska. Szczególnie zaangażowany w poszerzanie wyboru dań o opcje roślinne. Dba o selekcję najlepszej jakości produktów i partnerstw z dostawcami. Służy swoją ekspertyzą przy pokazach live cooking i warsztatach kulinarnych, które prowadzi dla klientów firmy. Doświadczenie zdobywał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro. Gotował na 5 kontynentach. Szanuje tradycje kulinarne i naturalne produkty. W kuchni szuka prawdy i prostoty. Nie akceptuje tępych noży!
Dobrze zaprojektowana strefa spa & wellness to inwestycja, która ma na celu zwiększyć rentowność hotelu, przedłużyć sezon i wyróżnić obiekt na rynku. Aby spa było sukcesem, kluczowe jest połączenie wizji architektonicznej z realiami operacyjnymi i oczekiwaniami inwestorów.
Podczas prezentacji zostaną omówione najważniejsze aspekty tworzenia koncepcji, projektowania i zarządzania operacyjnego spa, w tym:
- Filozofia spa – jak tworzyć koncepcję, która łączy design, doświadczenie gości i strategię biznesową.
- Funkcjonalność i ergonomia – jak zaprojektować przestrzeń, aby zapewnić komfort dla gości i efektywność operacyjną.
- Komfort pracy personelu – jak zaplecze, logistyka i układ pomieszczeń wpływają na jakość usług i rentowność spa.
- Trendy spa - wellness temple, multisensoryczne doświadczenia i spersonalizowane programy wellness.
Prezentację poprowadzi Aneta Muller, SPA Consulting
Ekspertka z 20 letnim doświadczeniem w budowaniu koncepcji i filozofii spa. Współpracuje z inwestorami na każdym etapie realizacji – o projektowania po operacyjne zarządzanie oraz z architektami i dekoratorami wnętrz pomagając w realizacji spójnych i rentownych koncepcji spa, które łączą architekturę, design i strategię biznesową.
Autorka artykułów branżowych publikowanych m. in. w magazynach „Świat Hoteli” i „Beauty Forum”. Jej projekty, takie jak m.in. spa w Zamku Topacz resort & art spa, Herbarium Hotel & Spa, Pałac Mierzecin wellness & vine resort, zdobyły prestiżowe nagrody i uznanie w branży.
Uczestnicy indywidualni
Udział bezpłatny. Decyduje kolejność zapisów.
Firmy
Koszt udziału osób reprezentujących dostawców materiałów dla branży Horeca jest ustalany indywidualnie. Prosimy o kontakt [email protected]
W razie pytań prosimy o kontakt: [email protected]
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Konferencja Architektoniczna , Konferencja Dla Architektów , Zaproszenie Dla Architektów , Zaproszenie Dla Studentów Architektury , Wydarzenia Dla Architektów , Wydarzenie Architektoniczne , Hot
Nowoczesne budownictwo drewniane w sercu miasta – tak można opisać projekt apartamentu Woody M, zapr ...
Weź udział w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2024 i oddaj swój głos na najlepszą realizację arch ...
Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranż ...
Muzeum Architektury we Wrocław...
W ramach cyklu "Warszawa dla p...
Biblioteka Herberta w Gorzowie...
Fundacja Instytut Reportażu za...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz