Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Konferencja HoReCa w architekturze

 

Czas czytania: ~ 11 min


Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie naszej konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Prezentacje dla architektów poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów. Zapraszamy 26 marca 2025 na godz. 9:30 do Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie. Zarejestruj się już teraz!

 

Horeca w architekturze. Konferencja dla architektów.


UPG2mcjXciP2DCX54OfwCY1FHIL5rpaxfsIyrVo9PgiDtr0u5OtzZvtqcjy9_partnerzyjpg.jpg

 


 

 
nMcWAEAL6T8zdXFzmYfoFoxOrvn8IYa22b7fgO5oHrXiWBT0oZxH9g5cjnWc_partnerzy-merytorycznijpg.jpg

   
MHbLaFn1VgaMxWy2IKc3Lo2ru0cMo6X255BOUO7WmZHvsPOafsjZf59jomYT_patroni-honorowijpg.jpg
   
epGhF9EdCsqROpP2fffVwc4dg7JijrfHLGeLPvMTBFfn4XKiJiRvblK5xush_patroni-medialnijpg.jpg
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

QxIqiLm0qFF9TIyhXMKPK1k2C7ClPFEkzRhHbhXDnBAkrQnAjWh4HsjcXZC5_program-konferencjijpg.jpg

9:30 Powitanie gości

 

Krzysztof Sołoducha, Grupa Sztuka Architektury

 

J07jJqOAVezCKXtPTfoas3jn53C70ts8ilYekYBpgJiQGj6vDagE8DCUVVvi_piotr-grajewskijpg.jpg

Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

 

Prelekcja skupi się na praktycznych aspektach budowania dochodowego konceptu, który łączy dopasowanie do grup docelowych z efektywnie zaplanowanym Guest experience.

 

Poruszane zagadnienia:

 - kluczowe definicje i znaczenie Guest experience w kontekście funkcjonalności przestrzeni hotelowych i restauracyjnych.

- metody identyfikacji i analizy specyficznych potrzeb różnych grup docelowych, stanowiących fundament dla odpowiednio dostosowanego konceptu

- praktyczne rozwiązania związane z optymalizacją układu przestrzennego, ergonomią, akustyką i oświetleniem.

- przykłady wdrożeń, które pokazują, jak funkcjonalny design może znacząco wpłynąć na komfort gości oraz rentowność obiektu.

- integracja nowoczesnych technologii i systemów zarządzania, wspierających codzienną eksploatację przestrzeni.

- kwestie finansowe, strategia obniżania kosztów operacyjnych przy jednoczesnym podnoszeniu jakości doświadczenia ze szczególnym uwzględnieniem aspektu przestrzennego

- wnioski, dyskusja, wymiana praktycznych doświadczeń i pomysłów na rozwój efektywnego konceptu we współpracy z twórcami przestrzeni

 

Prezentację poprowadzi: Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

 

Piotr Grajewski jest przedsiębiorcą i konsultantem biznesowym z ponad 25-letnim doświadczeniem w branży Hospitality. Specjalizuje się w doradztwie strategicznym i operacyjnym. Realizuje projekty w obszarach: kreacja konceptów, zarządzanie operacyjne, zarządzanie finansami, budowanie i motywowanie zespołów, zarządzanie produktem, rozwój sieci, przejęcia i akwizycje. Zrealizował ponad 50 projektów w tym dla marek sieciowych (Whiskey in the Jar), hotelowych (Puro Hotels), minibrowarów restauracyjnych (Jan Olbracht, Księży Młyn, Sowiduch).  Doradzał spółce PL 2013 (Stadion Narodowy) i parkom rozrywki Majaland w ramach budowania strategii sprzedaży oferty F&B. Wspierał zagranicznych inwestorów we wprowadzaniu konceptów na Polski rynek (Black Real Burgers).

 

h5sQ1gRDt53cTD2kVwoXDbBegg0xfIQ142JofPGqHSjt4Okua1T2SvN5Y8e6_hewijpg.jpg

Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI

 

Prezentację poprowadzi: Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

 

N29uAerWZXGetHY7cXELEGltl3jLlRPjPa8lqHaV2dlqRV8q7hsQSkCUFz0m_anna-milczarekjpg.jpg

Design synestetyczny - architektura przyszłości 

 

Prezentacja skupi się na roli percepcji zmysłowej w projektowaniu wnętrz i jej wpływie na doświadczenie użytkownika, szczególnie w branży HoReCa.

Omówione zostaną błędy i wyzwania współczesnych przestrzeni oraz nowe potrzeby społeczeństw, które skłaniają do stosowania podejścia multisensorycznego.

 

Poruszane zagadnienia:

- Czym jest design synestetyczny i jak odpowiada na potrzeby branży HoReCa?

- W jaki sposób wnętrza mogą „opiekować się” gościem i wpływać na jego doświadczenie?

- Czy design synestetyczny stanie się standardem w hotelach i restauracjach przyszłości?

 

Prezentację poprowadzi: Anna Milczarek, studio projektowe AFORM

 

Ur. 1990. Studia: Wydział Architektury Wnętrz ASP w Warszawie. Stypendium Rektora ASP (2022/23). Od 2016 roku prowadzi studio projektowe AFORM. W pracy łączy wiedzę o człowieku i przestrzeni  z bogatym doświadczeniem zawodowym – tworzy projekty wnętrz, skupiając się na oddziaływaniu przyjaznym zmysłom i emocjom użytkownika

 

ZxSZm9Rx0xrUNS5pVXRU4dxZwMZkEzZuMG62E4K4TU0vDOA0epZz5EBpn0NI_komatjpg.jpg

Komat: Producent mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla branży HoReCa. Nowoczesny wymiar produkcji. Porady dla architektów.

 

W programie:

- Krótka prezentacja firmy KOMAT jako producenta mebli ze stali nierdzewnej
- Omówienie oferty produktowej w zakresie mebli i urządzeń dla sektora HoReCa
- Meble ze stali nierdzewnej a design estetyczny - jak się łączą i uzupełniają
- Nieograniczone możliwości produkcyjne - dowolność kształtów
- OK dla stali nierdzewnej - możliwe struktury powierzchni, atrakcyjność i estetyka produktów
- Ogranicza nas tylko wyobraźnia - wysoka jakość dostępna na wyciągnięcie ręki

 

Prezentację poprowadzi Marcin Przybyło, koordynator sprzedaży, Komat Mieczysław Kozłowski

 

Marcin Przybyło to doświadczony manager odpowiedzialny za rozwój produktów i sprzedaż na terenie całego kraju i zagranicą, od 6 lat wchodzący w skład zespołu firmy KOMAT, polskiego producenta mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej. Od 15 lat związany z branżą HoReCa. Pierwotnie technolog i projektant technologii gastronomicznych ściśle współpracujący z Sanepid’em i wymogami stawianymi projektowanym kuchnią hotelowym, kawiarniom czy restauracjom. Solidne podstawy techniczne były źródłem dalszego rozwoju w sektorze sprzedaży i wyposażania lokali gastronomicznych, umożliwiającego nabycie jakże cenionej wiedzy praktycznej i umiejętności radzenia sobie z każdym problemem. Od lat prowadzi szkolenia produktowe. Chętnie dzieli się wiedzą z innymi w zakresie produkcji mebli jak i tworzenia profesjonalnych projektów barów, ciągów wydawczych czy linii bufetowych, co stało się obecnie jego pasją. Na przestrzeni lat współpracował m.in. z: IKEA, HbH, Google, Business Garden, Norblin, Compas, Horizon Hotel, Chefs Culinar, PGE Narodowy.

 

10:46 – 11:15 Przerwa kawowa

 

C469HiTqcJxY71rQ0wLlea8PY9L0bJVPuZgfaimdIOsWn3yhmm9hZ8kEH12R_lukasz-paszkowskijpg.jpg

Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality – na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.

 

Prezentację poprowadzi: Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design

 

Łukasz Paszkowski jest projektantem wzornictwa przemysłowego. Od wielu lat współpracuje indywidualnie z polskimi producentami sprzętu AGD, mebli i elementów wyposażenia wnętrz. Jest wielokrotnym finalistą konkursu Young Design organizowanego przez Instytut Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie. Konkurs ma na celu wskazanie najbardziej obiecujących projektantów młodego pokolenia, takich, którzy rozumieją rynek i będą umieli w przyszłości pracować z przemysłem. Stypendysta Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego za wybitne osiągnięcia 2012/2013. W pracy projektanta skupia się na identyfikowaniu i rozwiązywaniu realnych potrzeb użytkowników. Łamie utarte schematy poszukując innowacyjnych rozwiązań. Jego projekty zdobywały nagrody Must Have, Red Dot Design, Dobry Design czy Jump the Gap.

 

SikmdXEwTHzdtL5S4rsSKm9YICyWH5dpd8rnZQiC1gxohRLG9Cgk6fFm2IUS_barbara-koziorowska-abramczykjpg.jpg

Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów

 

Prezentację poprowadzi: dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk

 

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się  projektowaniem  technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i  szpitalnych.    

 

cIZG8RB2dx4cQZ6GGg0MO4G20GjJFUVeE2Xt0qNGKn2u179Yx1ZxhfYuwlVV_winterhalterjpg.jpg

Prezentacja firmy Winterhalter

 

Prezentację poprowadzi: Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

 

Eryk Jóźwiak to człowiek związany z branżą HoReCa nieprzerwanie od 30 lat! Od ponad 25 lat mocno wspiera oraz rozwija branżę reprezentując Winterhalter Polska – producenta najwyższej klasy, dostępnych od ponad 25 lat na polskim rynku zmywarek gastronomicznych. Jego kolosalne doświadczenie to wyjątkowy miks wiedzy, umiejętności sprzedażowych i technicznych oraz bezpośredniej obserwacji rynku, którą prowadzi od ćwierćwiecza. W profesjonalnych kuchniach restauracyjnych i hotelowych widział już chyba wszystko i niewiele jest go w stanie zaskoczyć. Jest niekwestionowanym ekspertem w branży, który z przyjemnością dzieli się swoja wiedzą oraz doświadczeniem.

 

Szukasz optymalnych rozwiązań, które zadbają o idealny efekt zmywania przy jednoczesnym generowaniu oszczędności? To pytania, na które na co dzień odpowiadamy naszym Klientom i Partnerom. Z przyjemnością Państwu doradzimy, ponieważ robimy to #zmiłościdozmywania!

 

zYNSX5uhlbRLNocHOW26KtlNlw48db6H6u9GqhWrZyNj2WMxppn5j2wh2b5h_piotr-koziorowskijpg.jpg

Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych - porady dla architektów.

 

Znaczenie sal wielofunkcyjnych dla funkcjonowania hotelu.

Wymagania przestrzenne i funkcjonalne sal wielofunkcyjnych

 

Prezentację poprowadzi Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport

 

Piotr Koziorowski od 2020 roku pełni funkcję Dyrektora Generalnego Golden Tulip Warsaw Airport, odpowiadając za zarządzanie operacyjne, politykę cenową i rozwój strategii sprzedaży. Mam 20 lat doświadczenia w hotelarstwie, obejmującego zarządzanie recepcją, działem rezerwacji oraz housekeepingiem w hotelach Best Western, Hyatt Regency i Intercontinental.

 

U4NlMz7Cyq9C2CBWiQqbc9qzR6MhM0TdmUW6RPFZRMSxTTOvbttv6shjPBBQ_barbara-koziorowska-abramczyk1jpg.jpg

Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych   – porady dla architektów.

 

Prezentację poprowadzi dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk

 

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk to doświadczony projektant technologii obiektów gastronomicznych. Posiada szerokie umiejętności w projektowaniu oraz doświadczenie zdobyte w prowadzeniu innowacyjnych projektów w branży hotelarskiej. W swojej karierze współpracowała z prestiżowymi uczelniami oraz instytucjami, co podkreśla jej zaangażowanie w rozwój technologii w gastronomii. Jej udział w różnych projektach oraz umiejętności akademickie sprawiają, że jest cennym ekspertem w swojej dziedzinie. Zrealizowała wiele konceptów w branży hospitality, m.in. Hotel Europejski, kantyna Google, kantyna Intel. Prowadzi od 2002 roku firmę Gastro-projekt zajmującą się  projektowaniem  technologii obiektów gastronomicznych, kuchni hotelowych i  szpitalnych.    

 

ttkl03SO4VHJCGDE8jK4p9uCjq7sESIUstozJbmvSdDRQCSQKMsBIkJvllMw_michal-fabiszewskijpg.jpg

Przestrzenie hospitality w biurowcach – doświadczenia szefa kuchni.

 

Prezentacja będzie praktycznym spojrzeniem na zagadnienia optymalizacji, wykorzystania nowych technologii oraz współpracę projektantów i szefa kuchni na etapie wstępnych koncepcji. W prezentacji pojawi się odpowiedź na pytanie jak projektować kuchnie zoptymalizowane, odpowiedzialne społecznie oraz wpisujące się w trendy światowe.

 

Prezentację poprowadzi Michał Fabiszewski, Sodexo

 

Michał Fabiszewski to podróżnik, Master Chef, Global Chef, doradca kulinarny i wykładowca akademicki. Ambasador kampanii Chefs for Change. Jeden z Szefów Kuchni podczas tegorocznych igrzysk olimpijskich w Paryżu. Zwycięzca prestiżowego konkursu Cook for Change w kategorii „optymalizacja marnotrawstwa żywności”.

 

Jako Główny Szef Kuchni, odpowiada za tworzenie menu dla sieci restauracji Sodexo Polska. Szczególnie zaangażowany w poszerzanie wyboru dań o opcje roślinne. Dba o selekcję najlepszej jakości produktów i partnerstw z dostawcami. Służy swoją ekspertyzą przy pokazach live cooking i warsztatach kulinarnych, które prowadzi dla klientów firmy. Doświadczenie zdobywał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro. Gotował na 5 kontynentach. Szanuje tradycje kulinarne i naturalne produkty. W kuchni szuka prawdy i prostoty. Nie akceptuje tępych noży!

 

znvRzO72eOlnFqQjadew0JUJg8RWk87Dn3SR9MxCGNkXmHbsq9AFtgqSJ7Ne_aneta-mullerjpg.jpg

Oczekiwania inwestorów wobec architektów w projektowaniu stref spa& wellness.

     

Dobrze zaprojektowana strefa spa & wellness to inwestycja, która ma na celu zwiększyć rentowność hotelu, przedłużyć sezon i wyróżnić obiekt na rynku. Aby spa było sukcesem, kluczowe jest połączenie wizji architektonicznej z realiami operacyjnymi i oczekiwaniami inwestorów.

 

Podczas prezentacji zostaną omówione najważniejsze aspekty tworzenia koncepcji, projektowania i zarządzania operacyjnego spa, w tym:

- Filozofia spa – jak tworzyć koncepcję, która łączy design, doświadczenie gości i strategię biznesową.

- Funkcjonalność i ergonomia – jak zaprojektować przestrzeń, aby zapewnić komfort dla gości i efektywność operacyjną.

- Komfort pracy personelu – jak zaplecze, logistyka i układ pomieszczeń wpływają na jakość usług i rentowność spa.

- Trendy spa - wellness temple, multisensoryczne doświadczenia i spersonalizowane programy wellness.

 

Prezentację poprowadzi Aneta Muller, SPA Consulting

 

Ekspertka z 20 letnim doświadczeniem w budowaniu koncepcji i filozofii spa. Współpracuje z inwestorami na każdym etapie realizacji – o projektowania po operacyjne zarządzanie oraz z architektami i dekoratorami wnętrz pomagając w realizacji spójnych i rentownych koncepcji spa, które łączą architekturę, design i strategię biznesową.

 

Autorka artykułów branżowych publikowanych m. in.  w magazynach „Świat Hoteli” i „Beauty Forum”. Jej projekty, takie jak m.in.  spa w Zamku Topacz resort & art spa, Herbarium Hotel & Spa, Pałac Mierzecin wellness & vine resort, zdobyły prestiżowe nagrody i uznanie w branży.

 

14:15 – 15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer  

g8a7kFTe723488MTfpMhemYkKBYWqxUVS8yQDeJEEDr9okJ0msDwLJwsdYzB_udzial-w-konferencjijpg.jpg

Uczestnicy indywidualni

Udział bezpłatny. Decyduje kolejność zapisów.

 

 

Firmy

Koszt udziału osób reprezentujących dostawców materiałów dla branży Horeca jest ustalany indywidualnie. Prosimy o kontakt [email protected]

 

W razie pytań prosimy o kontakt: [email protected]

 


Podepnij swój artykuł

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Konferencja Architektoniczna , Konferencja Dla Architektów , Zaproszenie Dla Architektów , Zaproszenie Dla Studentów Architektury , Wydarzenia Dla Architektów , Wydarzenie Architektoniczne , Hot

Drewniana rewolucja w centrum Wiednia
Drewniana rewolucja w centrum Wiednia

Nowoczesne budownictwo drewniane w sercu miasta – tak można opisać projekt apartamentu Woody M, zapr ...

Wybierz najlepszą realizację architektoniczną 2024. Zagłosuj w Plebiscycie Polska Architektura XXL.
Wybierz najlepszą realizację architektoniczną 2024. Zagłosuj w Plebiscycie Polska Architektura XXL.

Weź udział w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2024 i oddaj swój głos na najlepszą realizację arch ...

Konferencja HoReCa w architekturze
Konferencja HoReCa w architekturze

Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranż ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Zaproszenia
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera