Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrza restauracji w British Museum

 

Czas czytania: ~ 1 min


Wnętrza restauracji w słynnym British Museum w Londynie

 

d9BySuNU6GNDGuGvKW1CoCQUlOLjX816r3ogD10fbH68krfeRaUCAIwvhDoE_british-museum1.jpg

Pracownia SOFTROOM została wytypowana do opracowania koncepcji renowacji i aranżacji przestrzeni restauracji zlokalizowanej w Great Court w londyńskim British Museum, po tym jak znana marka kateringowa wprowadziła się do wnętrz muzeum w 2012 r.

Od początku wiadomo było, że ze względu na swoją lokalizację w budynku, restauracja z pewnością przyciągnie wielu turystów. Inwestor chciał stworzyć przestrzeń sprzyjającą odpoczynkowi, w której znajdą się strefy o różnej atmosferze i klimacie.

Xd10Pta2mhxXhFWZSr8IejXxqoOGvFdcbdPTGadtGNDl6z56mrC4r0LDkJCW_british-museum2.jpg

Pierwszym zabiegiem w aranżacji wnętrza było otwarcie kuchni na salę restauracyjną, tak by goście mogli podglądać na żywo pracę kucharzy. W tym celu umieszczono długie stoły równolegle do lady kuchni i baru.

Zobacz projekty wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Nowoczesne prototypownie w zabytkowej fabryce papieru
Nowoczesne prototypownie w zabytkowej fabryce papieru

W Poznaniu zakończyła się inwestycja, z jednej strony polegająca na nadaniu nowej funkcji poprzemysł ...

Nagroda Roku SARP: najlepsze realizacje 2024
Nagroda Roku SARP: najlepsze realizacje 2024

6 czerwca 2025 roku podczas gali w Warszawie Stowarzyszenie Architektów Polskich przyznał swoje nagr ...

Skurusundet Ravine House — architektura skał i powietrza
Skurusundet Ravine House — architektura skał i powietrza

W skalistym wąwozie niedaleko szwedzkiej cieśniny Skurusundet, w miejscu o trudnej topografii i boga ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera