Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu

 

Czas czytania: ~ 1 min


Wnętrze dedykowane zapiekankom

 

o6oWjyEGMJgw2ogdhV6ShSpnI7klLXlclhyIIMu7KYRdZ13ntPReDXPwYElk_dedykowane-zapiekankom-1.jpg

Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.

f92tXC8SalG7z6EXisVPMnXnE0ke67lY1rI7dKOP770daZlyXlZBK7RftK3Z_dedykowane-zapiekankom-2.jpg

W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.

Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.

Zobacz wystrój wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Kamienica na kulturę we Wrocławiu
Kamienica na kulturę we Wrocławiu

Szczęśliwie coraz więcej zabytkowych obiektów nie tylko odzyskuje swój architektoniczny blask, ale z ...

Bardzo ekologiczna szkoła w Ursusie
Bardzo ekologiczna szkoła w Ursusie

W warszawskiej dzielnicy Ursus od lat tereny poprzemysłowe są zamieniane w kwartały nowej, głównie m ...

Nowe życie w poznańskiej Starej Rzeźni
Nowe życie w poznańskiej Starej Rzeźni

W kwietniu 2025 roku zakończyła się rewaloryzacja pierwszego budynku na terenie poznańskiej Starej R ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera