Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu
Data dodania: 16.09.2014 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 16.09.2014 Czas czytania: ~ 1 min
Wnętrze dedykowane zapiekankom
Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.
W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.
Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.
Zobacz wystrój wnętrza
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Zakończyła się budowa kompleksu mieszkaniowego Sienkiewicza Résidence we Wrocławiu. Położony w pobli ...
Zapraszamy na wersję online naszej cyklicznej konferencji pt. Zielona i błękitna infrastruktura w a ...
Plac Centralny w Warszawie to nie tylko nowa przestrzeń publiczna – to opowieść o historii, funkcjon ...
Barbie i HEWI – dwie marki, kt...
Współczesne pojmowanie luksusu...
Czyste okna stanowią wizytówkę...
Szklane powierzchnie w kuchni...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz