Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu
Data dodania: 16.09.2014 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 16.09.2014 Czas czytania: ~ 1 min
Wnętrze dedykowane zapiekankom
Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.
W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.
Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.
Zobacz wystrój wnętrza
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Szczęśliwie coraz więcej zabytkowych obiektów nie tylko odzyskuje swój architektoniczny blask, ale z ...
W warszawskiej dzielnicy Ursus od lat tereny poprzemysłowe są zamieniane w kwartały nowej, głównie m ...
W kwietniu 2025 roku zakończyła się rewaloryzacja pierwszego budynku na terenie poznańskiej Starej R ...
Czyste okna stanowią wizytówkę...
Szklane powierzchnie w kuchni...
Chcąc w pełni cieszyć się właś...
Wybór materaca to jedna z najw...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz