Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze dedykowane zapiekankom

 

o6oWjyEGMJgw2ogdhV6ShSpnI7klLXlclhyIIMu7KYRdZ13ntPReDXPwYElk_dedykowane-zapiekankom-1.jpg

Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.

f92tXC8SalG7z6EXisVPMnXnE0ke67lY1rI7dKOP770daZlyXlZBK7RftK3Z_dedykowane-zapiekankom-2.jpg

W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.

Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.

Zobacz wystrój wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom z czapką z pracowni IFAgroup
Dom z czapką z pracowni IFAgroup

W pracowni IFAgroup powstał projekt domu jednorodzinnego w jednej z dzielnic Gdańska. Ta okolica jes ...

Browary Warszawskie. Spektakularna rewitalizacja w Warszawie - prezentacja kompleksu
Browary Warszawskie. Spektakularna rewitalizacja w Warszawie - prezentacja kompleksu

Browary Warszawskie to kwartał położony na warszawskiej Woli. Zaprojektowany jako miejsce, w którym ...

Webinarium Bauder: Innowacje Bauder 2021 na każdy dach
Webinarium Bauder: Innowacje Bauder 2021 na każdy dach

Zapraszamy na webinarium architektoniczne firmy Bauder, którego tematem będzie prezentacja innowacyj ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera