Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze dedykowane zapiekankom

 

o6oWjyEGMJgw2ogdhV6ShSpnI7klLXlclhyIIMu7KYRdZ13ntPReDXPwYElk_dedykowane-zapiekankom-1.jpg

Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.

f92tXC8SalG7z6EXisVPMnXnE0ke67lY1rI7dKOP770daZlyXlZBK7RftK3Z_dedykowane-zapiekankom-2.jpg

W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.

Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.

Zobacz wystrój wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Nowe życie zabytkowego budynku
Nowe życie zabytkowego budynku

Pracownia Tadeusza Lemańskiego jest odpowiedzialna za projekt architektoniczny rozbudowy i nadbudowy ...

Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej - prezentacja obiektu
Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej - prezentacja obiektu

Nowy Werdon to dość nietypowy obiekt mieszkalny, w którym zastosowano eksperymentalne połączenie „lo ...

Webinarium Schüco: Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje
Webinarium Schüco: Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje

Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje to temat webinarium architektonicznego firmy Schüco, k ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera