Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze dedykowane zapiekankom

 

o6oWjyEGMJgw2ogdhV6ShSpnI7klLXlclhyIIMu7KYRdZ13ntPReDXPwYElk_dedykowane-zapiekankom-1.jpg

Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.

f92tXC8SalG7z6EXisVPMnXnE0ke67lY1rI7dKOP770daZlyXlZBK7RftK3Z_dedykowane-zapiekankom-2.jpg

W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.

Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.

Zobacz wystrój wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Domy do 70 m² - wyniki rządowego konkursu architektonicznego
Domy do 70 m² - wyniki rządowego konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt jednorodzinnego domu o powierzchni 70 m², który – w założeniach ...

Startuje Plebiscyt Polska Architektura XXL 2021 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Startuje Plebiscyt Polska Architektura XXL 2021 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Co działo się na polskiej scenie architektonicznej w 2021 roku? Które realizacje pozostawią swój trw ...

Nowoczesne wnętrza biurowe koncernu Clariant w Łodzi– prezentacja online i wywiad
Nowoczesne wnętrza biurowe koncernu Clariant w Łodzi– prezentacja online i wywiad

W historycznych murach dawnego Monopolu Wódczanego w Łodzi powstało nowe biuro szwajcarskiego koncer ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera