Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu

 

Czas czytania: ~ 1 min


Wnętrze dedykowane zapiekankom

 

o6oWjyEGMJgw2ogdhV6ShSpnI7klLXlclhyIIMu7KYRdZ13ntPReDXPwYElk_dedykowane-zapiekankom-1.jpg

Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.

f92tXC8SalG7z6EXisVPMnXnE0ke67lY1rI7dKOP770daZlyXlZBK7RftK3Z_dedykowane-zapiekankom-2.jpg

W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.

Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.

Zobacz wystrój wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Stare z nowym na Sienkiewicza we Wrocławiu
Stare z nowym na Sienkiewicza we Wrocławiu

Zakończyła się budowa kompleksu mieszkaniowego Sienkiewicza Résidence we Wrocławiu. Położony w pobli ...

Zielona i błękitna inrastruktura w architekturze online
Zielona i błękitna inrastruktura w architekturze online

Zapraszamy na wersję online naszej cyklicznej konferencji pt. Zielona i błękitna infrastruktura w a ...

Plac Centralny – przestrzeń pamięci, funkcji i przyszłości
Plac Centralny – przestrzeń pamięci, funkcji i przyszłości

Plac Centralny w Warszawie to nie tylko nowa przestrzeń publiczna – to opowieść o historii, funkcjon ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera