Wnętrze tradycyjnego polskiego fast foodu
Data dodania: 16.09.2014 Czas czytania: ~1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 16.09.2014 Czas czytania: ~1 min
Wnętrze dedykowane zapiekankom
Ten lokal powstał z sentymentu do „tradycyjnego” polskiego fast foodu z lat 90. Projektanci z pracowni MOKO ARCHITECTS / MFRMGR postanowili poeksperymentować z wizją zapiekanki w aranżacji wnętrza lokalu Serwus zlokalizowanego w Warszawie przy ul. Chocimskiej.
W Serwusie posiłek jest oparty bardziej na slow foodzie. Codziennie rano przygotowuje się na miejscu świeże półprodukty, a sosy (ketchup) przyrządza się domowymi sposobami. Skład, kształt i wymiar bułki przygotowała według wytycznych właścicieli znajoma piekarnia.
Wystrój wnętrza Serwusa nawiązuje do budek z bazarów (tzw. Szczęk) z których w latach 90. sprzedawano w Warszawie dosłownie wszystko.
Zobacz wystrój wnętrza
Pracownia Tadeusza Lemańskiego jest odpowiedzialna za projekt architektoniczny rozbudowy i nadbudowy ...
Nowy Werdon to dość nietypowy obiekt mieszkalny, w którym zastosowano eksperymentalne połączenie „lo ...
Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje to temat webinarium architektonicznego firmy Schüco, k ...
Jednym z najbardziej popularny...
Szukasz komfortowego łóżka do...
Wiele osób zastanawia się nad...
Urządzając mieszkanie lub dom...
ZOBACZ WSZYSTKIEKontakt
redakcja@sztuka-architektury.pl
tel: 691 233 249, 723 443 440
ul. Górczewska 216 lok 401, 01-460 Warszawa
Opinie
Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz